Op zoek naar een robuuste ecologie

Biologische plaagbestrijding in Diergaarde Blijdorp

De producten van Koppert Biological Systems doen worden ingezet op plaatsen waar men niet meteen aan zou denken. De Rotterdamse Diergaarde Blijdorp is daar een voorbeeld van. In de tropische tuinen van de dierentuin houden gewasbeschermingsmiddelen de plagen onder controle.In Diergaarde Blijdorp is Bartjan Bakker hoofd van de vakgroep Plant en dier. Hij is verantwoordelijk voor al het groen op het 28 hectare grote terrein, "voor, in en achter de schermen", zoals hij het zelf formuleert. Het is de taak van zijn vakgroep om natuurgetrouwe biotopen na te bootsen. Denk aan het Oceanium met cactussen en Caribisch groen, de vlinderkoepel Amazonica, de Congo-biotoop met ook allerlei Afrikaanse gebruiksplanten, de Rivièrahal met tropische planten en Taman Indah waar een Aziatisch oerwoud groeit. Bartjan: "Alles draait hier om de dieren. Begrijpelijk dat chemische gewasbeschermingsmiddelen helemaal uit den boze zijn. Daarom creëren we biologische evenwichten met de bestrijders van Koppert. We werken vooral met Cryptolaemus montrouzieri (Cryptobug-L), Phytoseiulus persimilis (Spidex), Aphidoletes aphidimyza (Aphidend) en Chrysoperla carnea (Chrysopa)."

Sterke evenwichten

Er is in de diergaarde geen monocultuur, maar juist een enorme veelzijdigheid aan planten, struiken en bomen. De ecologie is volgens Bartjan Bakker zeer robuust. "De evenwichten die wij kunnen creëren, zijn erg sterk. Het gebeurt niet vaak dat we een kwestie niet zelf kunnen oplossen". Als zich een situatie voordoet, kunnen Bartjan Bakker en zijn collega's terugvallen op Koppert. "Het bedrijf is groot en kan de volumes leveren die wij vragen en het heeft de expertise die wij soms nodig hebben", verklaart hij de keuze. "Dat ze ook nog eens vlakbij zitten, is mooi meegenomen."

Voor meer informatie:
Koppert B.V.
T: +31 (0)10-5140444
F: +31 (0)10-5115203
www.koppert.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.