Jeere Cress is de nieuwste aanwinst in de Koppert Cress collectie. Het grijze dopje op de cress, het restant van het zaadhulsje, heeft een fijne komijnsmaak en geeft de cress een speels karakter.
De komijnsmaak is met deze cress mooier te doseren dan met de specerij. Volgens souschef Maurits van der Vooren (Restaurant Latour*, Noordwijk) is de cress voor veel toepassingen geschikt en te combineren met zoete, vette en zurige ingrediënten. Jeere Cress is een natuurlijke smaakversterker op het bord en te combineren met brood, biscuits, cakes, curry's, jonge geitenkaas, mozzarella of zuurkool.
Komijn wordt veel gebruikt in de Indiaanse, Oosterse, het Midden-Oosten, Mexicaanse, Portugese en Spaanse keuken. Komijnzaad werd vroeger in Europa al veel gebruikt als smaakmaker in gerechten. De Romeinen maakten er poeder van en gebruikten het als peper, terwijl de oude Grieken het al in eigen vaatje op tafel hadden staan, zoals wij tegenwoordig peper en zout.
Voor meer informatie:
Koppert Cress
De Poel 1
2681 MB Monster
T: +31(0)174 24 28 19
F: +31(0)174 28 32 52
www.koppertcress.com
Abonneren
Vacatures
Koppert Cress lanceert Jeere Cress
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-29 "Biologische teelt is de sleutel om klimaatverandering het hoofd te bieden"
- 2023-09-29 "Deze zoetere sterfruitvariëteit heeft de potentie om als handfruit geconsumeerd te worden"
- 2023-09-29 "Innovatie in de akkerbouw essentieel voor toekomstbestendigheid"
- 2023-09-29 "In Canada is biologisch al jaren normaal"
- 2023-09-27 Bio-appeltjes voor het ministerie
- 2023-09-27 Aardappeltelers krijgen na aangenomen motie twee weken extra om te oogsten
- 2023-09-27 "Vooruitzichten nieuwe biologische appelseizoen beter dan verleden jaar"
- 2023-09-27 "Tijdens piek verzenden we wekelijks meer dan 20.000 dozen"
- 2023-09-27 "Biologische bosuien in prijs gedaald"
- 2023-09-26 Spaanse coöperatie Vicasol groeit in bio
- 2023-09-26 Vlaams minister van Landbouw geeft startschot voor nieuw schooljaar vol biofruit
- 2023-09-26 Heeft compostthee een gunstig effect op bodem en plant?
- 2023-09-25 Bevredigende markt voor Siciliaanse bio-tomaat in Duitsland
- 2023-09-25 "Verkoop bio-AGF daalde in Duitsland in eerste jaarhelft"
- 2023-09-22 Moestuinconcept onder glas groeit: bio-tomatenkwekerij omgebouwd
- 2023-09-22 "1 op de 4 mensen die gezond eet, verpest het met verkeerde tussendoortjes"
- 2023-09-22 Vraag naar biologische Libanese appelen en noten hoger dan aanbod
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"