Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TheeFee: natuurlijk zoete kinderthees

"Steviathee uitermate geschikt voor kinderen met diabetes type II"

Tholen – TheeFee, de natuurlijke zoete biologische Kinderthee met stevia, is nu ook voor de Nederlandse markt verkrijgbaar. Het Duitse bedrijf 'La Marchante' introduceerde deze thee 3 jaar geleden op de Duitse markt. "Het loopt nu zodanig goed in eigen land dat besloten is om eens over de grens te gaan kijken. We hopen dat er ook in de Nederlandse natuurvoedingswinkels ruimte is voor dit vernieuwende product", vertelt Zefan Ket, die het product via zijn bedrijf Betterfoods BV in Duitsland inkoopt en op de Nederlandse markt afzet. Met dat bedrijf richt Zefan zich op gezonde, hoogwaardige producten. "Mijn oog viel op deze thee en de keuze was toen al gauw gemaakt."Maatschappelijk probleem

Producent 'La Marchante' richt zich met de TheeFee op ouders van kinderen van 0 tot en met 9 jaar. "Een groeiende doelgroep”, constateert Zefan. "Als voetbaltrainer van een jeugdelftal was ik geschokt toen ik zag dat zoveel kinderen na afloop van een training of een wedstrijd meteen naar zoete dranken en zoete snacks grepen. Veel kinderen zijn zo gewend geraakt aan dit eetpatroon dat het moeilijk is om dat te doorbreken. Je kunt oprecht spreken van een maatschappelijk probleem. Gelukkig denken steeds meer ouders daar hetzelfde over. Er wordt steeds bewuster nagedacht over gezondheid, waarbij voeding met minder suiker een grote rol vervult.

De oprichters van TheeFee hebben hun producten ontwikkeld om een tegengeluid te laten horen zonder kinderen te onthouden van hun zoetbehoefte. Zefan: "Hun eigen kinderen vroegen altijd naar zoete dranken en zij konden geen alternatief vinden dat geen energiebom is of geen suiker bevat. Daarom besloten ze het zelf te ontwikkelen. Als je kinderen niet meer kunt verrassen met een glaasje kraanwater, dan is zoete thee of ijsthee zonder suiker een prima en gezond alternatief."Theesoorten en -smaken

"De TheeFee is een goede fee, omdat ze kinderen helpt om elke dag genoeg te drinken". De kinderthee is er inmiddels in zes varianten. Kruidenthee is er in de smaken pepermunt, kamille en venkel. Vruchtenthee is er in de smaken frambozen, aardbeien en appel-kaneel. "De laatste twee smaken zijn speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld. Deze smaken doen het traditioneel goed in Nederland, maar ook Duitsland loopt er warm voor, zo blijkt uit de verkoop. Daarbuiten zijn er nog twee ijsthee-varianten verkrijgbaar in hersluitbare pakken van 0,33 liter. "Handig om mee te nemen en meteen op te drinken. De Frambozenthee is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden en de Cacaothee voor kinderen vanaf 12 maanden."

Zefan geeft aan dat het om de eerste natuurlijk zoete en gezonde kinderthee gaat. "Een vergelijkbaar product is er nog niet. We zien de producten van de TheeFee graag in de schappen met baby- en kinderproducten. Op den duur is het de bedoeling dat de theeproducten ook in het gewone theeschap te vinden zijn. Verder is er net een nieuwe variant ijsthee geproduceerd en geïntroduceerd: groente- en fruitmixen in 1 liter verpakkingen in de smaken aardbei-rabarber en wortel-sinaasappel-perzik. De producten richten zich niet alleen op kinderen, maar ook op volwassenen. De ijsthees passen in de reguliere schappen voor sappen.


Alternatief voor allergenen

De thee wordt op een natuurlijke wijze gezoet door het biologische steviablad (niet te verwarren met steviaglycoside). De Stevia is afkomstig uit Paraguay. Stevia rebaudiana (ook wel honingkruid genoemd) is een plant met een hoge natuurlijke zoetheid. Het grootste voordeel van de steviaplant is dat de plant ondanks de hoge zoetheid van de bladeren geen calorieën bevat. "Deze producten zijn daardoor geschikt voor kinderen die lijden aan diabetes type II. Daar komt bij dat Stevia ook nog eens een plakwerende werking heeft en daardoor 'tandvriendelijk' is. En omdat de producten op waterbasis zijn, hoeven kinderen met lactose-intolerantie ook niets te vrezen", aldus Zefan.

Voor meer informatie:
Zefan Ket
Betterfoods BV
Sluiskade 9
1721 CB Broek op Langedijk
T: +49 6990554991
M: +49 1738917053
[email protected]
www.betterfoods.nl