Triodos toont interesse in obligaties biodynamische landbouwgrond

De vraag naar gezonde voeding heeft een hoge vlucht genomen en op de Warmonderhof, de opleiding voor biodynamische landbouw, studeert een groeiend aantal boeren en tuinders af. De vraag naar biodynamische landbouwgrond zal naar verwachting op de korte termijn toenemen. Stichting Grondbeheer heeft zichzelf hierin ten doel gesteld meer landbouwgrond beschikbaar te stellen.

Met alleen schenkgeld lukt het de stichting niet om de vraag naar biodynamische landbouwgrond bij te benen. Daarom heeft het een nieuw financieel product ontwikkeld: eeuwigdurende obligaties aan toonder. Mensen ervaren het als prettig en waardevol om hun spaargeld aan het werk te zetten voor een duurzame wereld, aldus de stichting. Behalve particulieren hebben ook organisaties en bedrijven interesse. Zo heeft bijvoorbeeld de Triodos Foundation 20 obligaties aangekocht.

De uitgifte van deze eeuwigdurende obligatielening heeft tot doel om kapitaal
aan te trekken voor de aankoop van biodynamische landbouwgrond in Nederland
door Stichting Grondbeheer. Lopende projecten voor de investering zijn zorg
boerderij De Hondspol in Driebergen (30 hectare), tuinderij De Kromme Lepel in Bergen op Zoom (10,66 hectare), akkerbouwbedrijf De Watertuin in Groeningen (18,6 hectare) en De Noaberhoeve in Echten (38 hectare).

Voor meer informatie:
Stichting Grondbeheer
0343-712080
info@bdgrondbeheer.nl
www.bdgrondbeheer.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.