Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reisverslag TerraSana

Shiro Miso: milde Japanse smaakmaker

Shiro miso is een jonge, lichtgele miso die gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen en witte rijst. Het fermentatieproces duurt slechts twee tot zes weken, waardoor de smaak mild en iets zoetig is. De smaak van shiro miso is voor Europeanen iets herkenbaarder dan krachtigere miso's als hatcho en mugi miso. Deze misovariant is in Europa dan ook het bekendst.



Authentieke productie

TerraSana bezocht zijn shiro miso producent in Japan en laat in dit verslag zien volgens welke authentieke methoden er in Japan geproduceerd wordt. De gedreven Japanse familie Kanemitsu, die het ambacht van het maken van shiro miso tot in de puntjes beheerst, bereidt vol overgave shiro miso.

Shiro miso past goed bij wortelachtige groenten, gember en wordt ook toegepast in de verwerking van snacks. Shiro miso wordt in Japan vaak gemengd met andere miso's, zoals genmai, mugi of hatcho miso.



Benieuwd hoe TerraSana's producten in Japan gemaakt worden? Bekijk hier de vijf video's die tijdens de reis in Japan gemaakt werden.

Voor meer informatie:
www.terrasana.nl
Publicatiedatum: