Hoeveel zonnepanelen liggen er in jouw buurt?

Genieten van het mooie weer kan iedereen. Maar op ruim 300.000 adressen in Nederland wordt nog net iets reikhalzender uitgekeken naar de felle stralen van de zon. Op die adressen zijn het hoogtijdagen voor de zonnepanelen die er op het dak te vinden zijn. Buurtfacts bracht in kaart waar de Nederlandse zonnepanelen te vinden zijn.

Vooral in buitengebieden en op diverse industrieterreinen is de zonnepanelendichtheid groot. Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren geprofiteerd van lucratieve subsidiemaatregelen van de overheid.

Op de kaart

Ook veel particulieren hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in zonne-energie. In een aantal nieuwbouwwijken in het land liggen zelfs op meer dan de helft van de daken panelen.

Stad van de Zon

Koploper onder de woonwijken is de Stad van de Zon in Heerhugowaard. Die nieuwbouwwijk heeft natuurlijk niet voor niets zo'n naam. In 2015 waren de 1067 adressen met zonnepanelen in de Stad van de Zon goed voor 1944 Kilowattpiek (kWpiek). Dat staat ongeveer gelijk aan het gemiddeld elektrisch verbruik per jaar van 486 gezinnen van vier personen.

Ook Sion in Rijswijk heeft een bovengemiddeld percentage adressen met zonnepanelen.

Cijfers

Om de kaart samen te stellen, maakte Buurtfacts gebruik van gegevens van Rijkswaterstaat over het aantal adressen per buurt dat zonnepanelen heeft en het vermogen dat door deze panelen wordt geleverd. De gebruikte cijfers zijn het meest recent en hebben betrekking op het jaar 2015.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: RTL Nieuws

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.