Bioland, Demeter en Naturland willen herverdeling van EU-landbouwbudget

Bioland, Demeter en Naturland eisen dat de Duitse regering 15 procent van de rechtstreekse agrarische betalingen gaat wijden aan het milieu, dier en de bescherming van het klimaat. In Duitsland is tot nu toe slechts 4,5 procent van de fondsen hiervoor beschikbaar, waardoor de overheid volgens de drie bio-organisaties de mogelijkheid tot uitvoering van de belangrijkste milieu-, klimaat- en duurzaamheidsdoelstellingen gemist heeft. "Als de overheid hun eigen doelen wil bereiken, waaronder het beschermen van het milieu en de uitbreiding van de biologische landbouw tot 20% van de landbouwgrond, is herverdeling van het EU-landbouwgeld noodzakelijk", zegt Jan Plagge, voorzitter van Bioland.

In sommige provincies is de financiering volgens de organisaties voor dit jaar dermate ontoereikend dat er nu al geen agromilieumaatregelen genomen kunnen worden. Ook is er geen budget meer beschikbaar voor de promotie van de biologische landbouw. Demeter-voorzitter Thomas Schmid is van mening dat dit een stap terug betekent in de vergroening van de landbouw. "Het is van cruciaal belang dat zo veel mogelijk middelen zullen worden overgeheveld. Er moet extra budget uitgetrokken worden om te investeren in landbouwbedrijven: voor biologische landbouw, werkgelegenheid, klimaat, fauna en de bescherming van water", aldus Hans Hohenester, voorzitter van Naturland.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Biohandel-online.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.