Nieuw: Grof Keltisch zeezout met bio-zeewier in strooimolen

Your Well, the Seaweed Company, levert vanaf heden grof Keltisch zeezout van Breizh Import in een handige strooimolen met 2 standen, grof en fijn. Het product is een verrassende mengeling van een bijzonder zeezout en biologisch zeewier (dulse, zeesla, nori) uit Bretagne, rijk aan geur, kleur en smaak. Nu is Keltisch grof zeezout dus ook makkelijk te gebruiken aan de eettafel.

Het Keltische zeezout van Breizh Import is natuurzuiver, ongeraffineerd en bevat naast natrium veel mineralen (onder andere magnesium, calcium en ijzer) en spoorelementen. Het is op lage temperatuur gedroogd, waardoor de samenstelling van het zout intact blijft. Het verschil met vochtig Keltisch zeezout is dus het percentage vocht. Door de verrassend zachte smaak past dit ambachtelijk geproduceerde zeezout in een biologisch en bewust leven als smaakmaker op elke tafel. Zeewier bevat veel waardevolle vitaminen en mineralen, plantaardige eiwitten en vezels en maakt de smaak van het zout compleet.Keltisch zeezout verschilt van gewoon zeezout

In Guérande (Bretagne, Frankrijk) liggen nog steeds de door de Kelten aangelegde zoutmoerassen. Zij lieten zeewater naar binnen stromen via een ingenieus kanalenstelsel, waarbij het zout van het ene naar het andere ondiepe bassin werd geleid. Het gehele proces duurde zo'n twee weken, waarna het zout in het laatste bassin door de zon gedroogd werd en handmatig opgeschept. Vandaag de dag wordt in Guérande nog op exact dezelfde manier zout gewonnen zoals de Kelten dit meer dan 2000 jaar geleden deden. Door absorptie van mineralen uit de klei van de bodems van de zoutmoerassen krijgt het zout zijn lichtgrijze kleur. De wisselwerking tussen klei en zeewater zorgt niet alleen voor zuivering, maar biedt ook ruimte aan verschillende mineralen en spoorelementen en zorgt voor daling van het gehalte aan natriumchloride tot onder de 90% (circa 33% natrium en circa 54% chloride). Bij gewoon zeezout is het natriumchloridegehalte 97 tot 99%. Hierdoor is de smaak en het mondgevoel van Keltische zeezout romig zacht en onvergelijkbaar met ander (zee)zout.

Deze 100% natuurlijke smaakmaker is heerlijk over sla, sauzen, ei, aardappels en groente, maar ook als marinade voor vis bijvoorbeeld. Naast Breizh Import Keltisch zeezout met biologisch zeewier (advies verkoopprijs 4,95 euro voor 70 gram), is er ook een pure variant (advies verkoopprijs 3,75 euro voor 80 gram).

Voor meer informatie: www.yourwell.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven