Composteerbare verpakking van Bio4Pack genomineerd voor De Gouden Noot

Bio4Pack, een bedrijf dat zich sinds 2009 actief inzet op het gebied van composteerbare, sustainable verpakkingen, stelt dat er op het gebied van composteerbare verpakkingen momenteel voor ieder product een passende, kwalitatief hoogwaardige, oplossing is.

De nieuwe laminaten die op dit moment verkrijgbaar zijn, beschikken over zuurstofbarrière-eigenschappen waardoor de juiste houdbaarheid van elk product kan worden gegarandeerd. De laminaten zijn daarbij goed te verwerken op traditionele verpakkingsmachines en veelal te bedrukken in tot 8 kleuren.Alle verpakkingen zijn voorzien van keurmerken op het gebied van composteerbaarheid en sustainability zoals het DIN EN13432-certificaat voor composteerbaarheid en het ASTM 6866-certificaat voor een maximaal aandeel hernieuwbare grondstoffen dat gebruikt wordt voor de productie van de laminaten.

Bio4Pack genomineerd voor de Gouden Noot
In samenwerking met diverse partijen in de bedrijfskolom heeft Bio4Pack een volledig composteerbare en sustainable verpakking ontwikkeld voor de Nespresso koffiecups, die geproduceerd worden door koffiebrander Peeze. De toegepaste materialen zorgen ervoor dat er minder verpakkingsmateriaal per cup nodig is, de smaak van de koffie goed tot zijn recht komt en de cup na gebruik in de groene afvalemmer kan.

De composteerbare koffiecups van Bio4Pack werden gewaardeerd door de jury van verpakkingsprijs De Gouden Noot en ontving om die reden een nominatie voor deze prijs.

Voor meer informatie:
Patrick Gerritsen
Bio4Pack
06 16121843
p.gerritsen@bio4pack.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven