WhiteWave gigant in bio-voeding en plantaardige melk

Danone neemt fabrikant Alpro en Provamel over

Danone neemt het Amerikaanse WhiteWave Foods, producent van onder andere Alpro, over. Met de transactie is in totaal circa 12,5 miljard dollar (zo'n 10,8 miljard euro) gemoeid. De verachting is dat de overname eind 2016 afgerond zal zijn.

WhiteWave is een groot concern dat in 2015 een omzet van 4 miljard dollar realiseerde. Het bedrijf heeft een uitgebreid productportfolio in Noord-Amerika en Europa. De focus ligt op biologische zuivelproducten en niet-GMO, plantaardige alternatieven voor melk en yoghurt. Tot het merkenportfolio van WhiteWave behoren onder meer Alpro, Provamel, Horizon Organic, Wallaby Organic, Silk, Vega, Earthbound Farm, International Delight en So Delicious.Danone spreekt van een perfecte match wat betreft visie, cultuur en business. "Het creëert een echt unieke wereldleider die sterk gericht is op de behoefte van consumenten aan gezondere en duurzamere producten", stelt het concern in een persbericht.

Voor meer informatie: www.danone.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.