België nieuwe markt voor koel- en vriespakketbezorger Menken

Na Nederland levert Menken nu ook in België koel en vries pakketten met speciale multi-temperatuur bestelwagens. Na een geslaagde pilot in België wordt het koel/vries transportnetwerk daar verder uitgerold. Klanten zijn online aanbieders van levensmiddelen.

De pilot is gestart met bestaande klanten van Menken. Zij kregen vanuit de Belgische markt vraag naar hun product. Omdat het transport in België vaak duurder is, heeft Menken besloten hier een eigen transportnetwerk op te gaan zetten. De goederen worden direct vanuit Nederland geleverd aan Belgische klanten, zowel B2B als B2C. Menken beschikt over een Centraal DC in Zoetermeer en verschillende verdeellocaties door Nederland, waaronder St. Oedenrode, dichtbij de Belgische grens.

Ze zijn gestart met 2 vaste bezorgdagen in de week. Door heel België bezorgt Menken koel- en vriespakketten aan consumenten en horeca. Deze pilot heeft 2 maanden geduurd en bleek erg succesvol te zijn. De ambitie is nu om dit uit te rollen naar meerdere bezorgdagen.In 2012 startte de fooddistributeur met het leveren van koel- en vries pakketten tot in de keuken. Zij doen dit met speciale bestelwagens die over koel en/of vries laadruimtes beschikken. De koude keten blijft hierdoor 100% gewaarborgd, wat voor veel (food)bedrijven een standaard kwaliteitseis is.

De behoefte in Nederland blijkt groot, 4 jaar na de start heeft Menken een landelijk dekkend transportnetwerk, 7 bezorgdagen per week en een bezorgvenster van slechts een uur.

Voor meer informatie: www.leenmenken.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven