Gezonde 'helpende-hand-acties' om het te vieren

Het 100.000ste boek van Rineke Dijkinga

Ze is orthomoleculair geneeskundige, geen auteur. De 'honger' van mensen naar duidelijke informatie over de link tussen voeding, milieu en hun eigen gezondheid zette haar aan het schrijven. In 5 jaar tijd schreef ze vier zeer succesvolle boeken -met honderden gemakkelijke recepten en veel informatie- met deze week het 100.000ste exemplaar dat van de drukpersen rolt.

Rineke en haar team willen uiteraard dit moment niet zomaar voorbij laten gaan. Allereerst iedereen bedankt die het werk van Rineke Dijkinga een warm hart toedraagt. Om dit heugelijke moment te vieren, zijn er een paar gezonde 'helpende-hand-acties' voor de wereld om ons heen bedacht voor de komende maanden. Immers, in al Rineke's boeken staat, behalve de gezondheid van mensen, ook die van het milieu centraal.
 

Rineke met haar boeken.

In mei en juni verdubbelt Rineke het bedrag dat Sea First Foundation van elk verkocht boek ontvangt. "De conditie van de oceanen, en die van de dieren daarin, speelt voor zowel het milieu als voor de (hormonale) gezondheid van de mens een vitale rol. Deze belangrijke boodschap moet Sea First Foundation kunnen blijven uitdragen. Daar is financiële hulp voor nodig en die blijven we geven."

Daarnaast gaat team Rineke nog twee andere actuele acties financieel ondersteunen:

  1. Des te meer afwisseling in onze voeding des te gezonder voor onszelf en ons milieu. Deze diversiteit staat echter onder druk, onder andere doordat de wilde bijenstand flink wordt ondermijnd. Onze voedselvoorziening is voor een groot deel afhankelijk van de bestuiving door, vooral, wilde bijen. Minder bijen betekent niet alleen minder voedsel en minder variatie in de natuur maar ook minder verschillende ingrediënten op ons bord! De komende tijd zal er dus van elk verkocht boek ook een bedrag worden besteed aan het werk van Wankja Ferguson: een integere deskundige die zich hard maakt voor het behoud van de wilde bij. Wij gaan haar een handje helpen om haar lezingen in Nederland te bekostigen. Zie www.vlindererbij.nl.
  2. Alsof de slechte bijenstand nog niet genoeg is wordt de diversiteit van onze gewassen flink beperkt als enkele multinationals hun zin krijgen en patent kunnen aanvragen op de natuurlijke eigenschappen van planten. Binnenkort worden hierover belangrijke beslissingen in Brussel genomen. We kunnen nu nog onze stem laten horen en laten weten dat wij baas in eigen buik en eigen pan willen blijven. Daarom ondersteunt het team van Rineke Dijkinga ook deze belangrijke actie van Bionext door de eerste 100 mensen die een boek bestellen via de webshop een gratis zakje zaden mee te sturen. Je kunt deze zaden planten of bewaren, tot wel 10 jaar lang! Zie verder deze website: www.degrootstezaadbank.nl.

Voor meer informatie: www.rinekedijkinga.nl en www.alarineke.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven