Biologische zorgboerderij opent het 'Grote Huis'

Hulpboeren wonen op De Grote Wiede

Was er in 2015 nog de feestelijke viering van het tweede Lustrum, in 2016 opent de Grote Wiede in Hulshorst het 'Grote Huis'. Sinds 1 januari wonen 5 jonge mannen op de boerderij. Dit is een feest waard.

In april 2005 schakelden Arend en Jantien hun boomkwekerij (1987) om, naar een multifunctioneel, biologisch landbouwbedrijf. Zes werkgebieden –de Akker, kruidentuin, de boomkwekerij, de dieren, de keuken, het terreinonderhoud en haardhout en de technische dienst- bieden inmiddels dagelijks zinvol werk, hoe klein ook, aan maximaal 20 hulpboeren, 4 parttime begeleiders en een vaste groep vrijwilligers en stagiaires per dag.De start van het Grote Huis in januari 2016 geeft de hulpboeren de mogelijkheid om op de boerderij te wonen. Een lang gekoesterde wens is hiermee in vervulling gegaan. Samen leven, werken en wonen. Met een heel nieuw team kunnen ze de bewoners een veilig thuis geven.

Open dag

Zaterdag 14 mei is de open dag voor iedereen vrij toegankelijk vanaf 11:00 tot 16:00 uur op het erf van de Grote Wiede aan de Rijnvis 46, in Hulshorst. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de keuken. De hulpboeren laten graag zien welk werk zij dagelijks verrichten en welke producten zij produceren om te verkopen, maar ze bieden ook andere ondernemers de kans om op stands hun producten aan te prijzen. Ook voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten. Er is een speciale Grote Wiede stand, waarbij ze de uitwisseling met de bezoekers opzoeken omtrent de laatste organisatorische ontwikkelingen.

Voor meer informatie: www.degrotewiede.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven