Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Matze blijft populair paasgerecht

In geen enkel land ter wereld worden tijdens Pasen zoveel matzes gegeten door de niet-Joodse bevolking als in ons land. De matze stamt uit de Joodse traditie. Met Pesach worden het einde van de joodse slavernij in Egypte en de uittocht uit Egypte herdacht. Wegens tijdgebrek konden de Israëlieten bij hun vertrek uit Egypte hun broden niet laten rijzen. Tijdens Pesach mogen daarom geen gerezen producten worden gegeten. Omdat ongerezen brood niet erg lekker is, bedacht men een alternatief: dunne crackers ofwel matzes. Hoewel de viering van Pesach en Pasen al in de 4e eeuw na Christus zijn losgekoppeld, is de matze een populair paasgerecht gebleven, ook bij de niet-Joodse bevolking dus.



BD-Totaal heeft 3 soorten biologische matzes in het assortiment: naturel (58630), volkoren (58631) en spelt (58632). De matzes worden gemaakt in één van de weinige zelfstandige familiebakkerijen in Nederland: Hollandia Matzes. Hollandia bakt volgens traditioneel recept al sinds 1933 diverse soorten matzes in de binnenstad van Enschede. Matzes worden vaak gegeten met boter en bruine suiker, geraspte kaas of een zachtgekookt ei. Op uw paastafel mogen de matzes straks natuurlijk ook niet ontbreken.

Voor meer informatie: www.bd-totaal.nl, www.hollandiamatzes.nl

Bron: Weeknieuws BD-Totaal
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer