Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische Omega-3 zalmolie zonder luchtje...

De nieuwste generatie Omega-3 heet Arctic Blue. Deze capsules met essentiële vetzuren zijn te gebruiken zonder oprispingen met vislucht én heeft (als eerste) het biologische Skal-certificaat. Gebruikers die ooit afhaakten vanwege mogelijke milieuverontreinigingen, kunnen met een gerust hart weer het voedingssupplement gaan gebruiken.

Omega-3 visolie wordt door vriend en vijand gezien als één van de weinige voedingssupplementen die wel nut heeft. Zeker voor de grote groep mensen die geen twee keer per week vis eet. Het gaat dan om 85% van de Nederlanders.

Iedereen kent wel een merk visolie dat oprispt met een walm van vislucht tot gevolg. Het gebruik van goedkope, oude visolie is niet alleen vies, maar ook weinig ethisch vanwege de mogelijke schadelijkheid van ranzige visolie.

"Een ander luchtje waar korte metten mee wordt gemaakt, is overbevissing", aldus Ludo van de Wiel van Arctic Blue. "Wij introduceren de hoogste standaard van duurzaamheid voor visolie, omdat het moet én kan." Arctic Blue is 3x duurzamer: naast de biologische Skal-certificering en de klimaat-neutrale productie, specialiseert Arctic Blue zich in het verwaarden van reststromen van onder meer de zalm.



Waar de meeste Omega-3 merken hele vissen (ansjovis en sardien) tot olie verwerken (waar de Keuringsdienst van Waarde een uitzending aan heeft gewijd) laat Arctic Blue eerst de filet van de zalm halen. Ansjovis en sardien blijven zo behouden als natuurlijke voedselketen van tonijn, dolfijn, walvis en zeeleeuw.

Arctic Blue maakte vorig jaar haar debuut met de eerste MSC gecertificeerde visolie, wat het ambassadeurschap van het Wereld Natuur Fonds opleverde. Eind vorig jaar kwam daar een vegetarische Omega-3 algenolie (met de kracht van visolie) bij. Arctic Blue's producten zijn betaalbaar, hebben de hoogste graad van duurzaamheid en zijn standaard klimaat-neutraal.

Biologische zalmolie is verkrijgbaar bij groothandel Natudis en bij www.wereldvanzeewier.nl.

Voor meer informatie: www.arctic-blue.com
Publicatiedatum: