
De producten van Bommels Conserven liggen vooral bij speciaalzaken en delicatessenwinkels in het schap. "Door de toenemende branchevervaging en het creëren van beleving bij de consument, neemt de interesse bij onder andere lifestylewinkels voor onze producten toe. Verder leveren we onze producten aan horeca, organisaties in geschenkpakketten, maar ook hebben we klanten binnen het petrol kanaal die zich willen onderscheiden met producten van een hoge kwaliteit", vertelt Dineke van Bommel. Uitbreiding met natuurvoedingswinkels is mogelijk. "We zijn klein begonnen met de delicatessenwinkels, daar kwamen de lifestylewinkels bij, natuurvoedingswinkels zijn natuurlijk ook zeer welkom, maar we willen rustig groeien."

Dineke van Bommel bezoekt veel beurzen (hier op de Bakkersvak), niet alleen om de eigen producten te promoten, maar ook om het assortiment uit te breiden.
Het echtpaar bezoekt veel beurzen in binnen- en buitenland om nieuwe producten te zoeken. "Je moet een breder assortiment kunnen bieden, om je klanten een totaalpakket te kunnen bieden. Op dit moment leveren we aan zo’n 250 winkels."
Vier jaar geleden begonnen Dineke en Marc van Bommel met Bommels Conserven, een groothandel in delicatessen. "De naam is bewust gekozen, omdat conserven – de benaming wordt gebruikt voor producten die lang zijn te bewaren - ten onrechte een muf imago hebben. Het is onze missie om de consument te overtuigen dat producten die lang bewaard kunnen worden, ook vers, puur en eerlijk zijn en vooral erg lekker." Olijfolies en balsamico
In Barendrecht heeft Bommels Conserven een magazijn en showroom voor de producten. Aan de andere kant van de 'zoete' producten waar Biojournaal eerder over publiceerde, staan de 'hartige' producten, met onder andere balsamico azjinen en olijfolie. "De Italiaanse familie produceert al vier generaties balsamico", vertelt Dineke met een fles La Vacchia Dispensa in de hand. "Ze maken zuivere balsamico azijnen zonder toevoegingen.""La Cultivada is dit jaar gecertificeerd, waardoor hun olijfoliën vanaf heden de biologische aanduiding mag dragen", vervolgt Dineke wijzend op een blik olijfolie uit Spanje. "Ze hanteren strenge eisen voor de pluk van de olijven, waardoor een zuivere olie ontstaat met een lage zuurgraad. Onze producenten kiezen bewust voor niet-transparante verpakkingen omdat olijfolie net als wijn oxideert als die open is en licht de kwaliteit beïnvloedt."

Strenge selectie
Een andere Spaanse olijfolieproducent - Hacienda Guzman - produceert uitsluitend limited editions van 10.000 flessen per soort per jaar. "Twee jaar geleden waren we bij de olijvenpluk. Bij de pluk worden de bomen in de boomgaard geselecteerd. Na de pluk wordt de oogst nog een keer gesorteerd, voordat de olijven een koude persing ondergaan.""Tot slot gaan we een uitstapje maken naar Italië", zegt Dineke terwijl ze de flessen olijfolie van Liquido d'Oro (betekent vloeibaar goud) pakt. "Dit bedrijf is van een Nederlander, die olijfoliën maakt passend bij gerechten. De olijfoliën zijn afkomstig van diverse boeren uit Italië." Op de etiketten van de flessen staat vermeld bij welk gerecht een olie het beste tot zijn recht komt. Zo zijn er aparte blends voor brood, groenten, vlees en vis. "Leuk detail: het glas van de flessen wordt ook gebruikt in de medische wereld. Dit ondoorzichtige glas zorgt namelijk voor maximaal behoud van de kwaliteit van de olijfolie."
Voor meer informatie:
Dineke van Bommel
Bommels Conserven
Augustapolder 12
2992 SR Barendrecht
06 24333277
[email protected]
www.bommelsconserven.nl