Bio4Pack presenteert unieke theeverpakking op basis van PaperWise en Cellulose

Vorig jaar is Esther Molenwijk van Dutch Harvest begonnen met de productie van een eerlijke, onbespoten hennepthee die in Nederland wordt verbouwd en verwerkt. Voor dit puur natuurlijke product wilde ze een verpakking die net zo goed voor de natuur is. Via Biobased Packaging kwam ze bij Bio4Pack terecht. Samen met Patrick Gerritsen van Bio4Pack is ze aan de slag gegaan om een verpakking te ontwikkelen die niet alleen duurzaam is, maar ook nog eens over de kwaliteiten beschikt om er een mooie, aantrekkelijke verpakking van te maken. Er zijn daarvoor verschillende mogelijkheden de revue gepasseerd en uiteindelijk bleek de combinatie van een heldere transparante folie van cellulosefilm die aan de binnenzijde van PaperWise (een bijzonder papier gemaakt van land- en tuinbouwafval met 50% minder co2-uitstoot bij de productie vergeleken met gerecycled papier) wordt verlijmd de ideale oplossing.Uitstekende producteigenschappen, geschikt voor vele soorten levensmiddelen
Tijdens de ontwikkeling van de verpakking bleek al snel dat de nieuwe verpakking veel meer toepassingsmogelijkheden heeft dan alleen voor thee. De uitstekende zuurstofbarrière maakt de verpakking geschikt voor vele soorten levensmiddelen. Bovendien is de verpakking in ieder formaat te verkrijgen en bij een oplage vanaf 50.000 stuks ook te voorzien van een venster op het formaat en de positie die door de klant wordt gewenst.Doordat PaperWise over dezelfde kwaliteiten beschikt als normaal papier en karton laat het zich uitstekend bedrukken in tot wel 8 kleuren waardoor de verpakking niet alleen verantwoord is, maar ook zeer aantrekkelijk vormgegeven kan worden.

Vanzelfsprekend is de verpakking goedgekeurd op het gebied van compostering (7P0466) en zal de verpakking in principe in aanmerking komen voor een 4 sterren Biobased normering (normeringaanvraag loopt).Via info@bio4pack.com kunt u een onbedrukt sample van de theeverpakking aanvragen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.