"Toen ik begon waren er nog maar 10.000 bio-kippen in Nederland"

Brons Voorthuizen deelnemer Pluimveeplein Bio-beurs

Brons Voorthuizen is een onafhankelijke leverancier van biologische voeders. Brons ondersteunt zijn klanten in het managen van het bedrijf. Voeding en gezondheid zijn daarin de speerpunten. Cor Salentijn is specialist legpluimvee en heeft ruime ervaring in de biologische pluimveehouderij.

Cor: "Ik heb ruim 20 jaar geleden voor het eerst een legpluimveehouder geholpen in de ombouw van gangbaar naar biologisch. In die tijd waren er op enkele bedrijven nog maar zo'n 10.000 biologische kippen totaal in Nederland. Nu zijn er meer dan 1,5 miljoen op meer dan 100 bedrijven. Vanaf 1995 is het hard gegaan met de biologische legpluimveehouderij. De pluimveehouder waar ik toen mee ben gestart heeft nu zijn bedrijf inmiddels overgedragen aan de volgende generatie. Ik ben mij steeds meer gaan specialiseren in de biologische sector en werk nu al weer 4 jaar voor Brons Voorthuizen."


Cor Salentijn (rechts) in gesprek met een pluimveehouder.

Brons Voorthuizen is een familiebedrijf dat actief is in de productie van meng voeders voor leghennen, varkens en rundvee. Daarnaast produceert Brons melkpoeder voor de opfok van startkalveren, fokkalveren, lammeren en biggen (onder de naam Lactofeed).

Samenwerken in de keten

Brons Voorthuizen levert naast biologische voeders ook toegevoegde waarde met hun vakkennis over biologische houderij van legkippen en varkens. Brons is een schakel in de keten; ook voor de afzet van producten. Brons geeft heel frequent begeleiding door haar klanten eens per 2 a 3 weken te bezoeken. Op die manier is Brons de eerste die, mede door het monitoren van gegevens, het eerste aanspreekpunt is voor de pluimvee- en varkenshouder.

Brons Voorthuizen is deelnemer van de Bio-beurs in Zwolle met een plek op het Pluimveeplein. Cor: "Wij geven graag steun aan het initiatief voor het gezamenlijke Pluimveeplein en tonen onze betrokkenheid bij de biologische sector. Wij gaan graag met de ondernemers in gesprek."

Voor meer informatie: csalentijn@bronsvoorthuizen.nl en 06 83593464

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.