Initiatief Dutch Quinoa Group

Gezocht: biologische telers voor Nederlandse quinoa

De Dutch Quinoa Group (DQG) is initiatiefnemer van de Nederlandse quinoa-keten en in 2014 gestart met de teelt, verwerking en marketing van quinoa in Nederland. Quinoa is een glutenvrij pseudograan met zeer gunstige voedingseigenschappen. DQG ziet mogelijkheden om haar areaal met biologische quinoa uit te breiden en is daarom voor 2016 op zoek naar biologische akkerbouwbedrijven met interesse in de teelt van Nederlandse quinoa.

Quinoa is, net als graan, een rustgewas. Door haar diepe beworteling, het loof wat na de oogst op het land achterblijft en het extensieve karakter van de teelt, levert de teelt van quinoa een bijdrage aan de bodemvruchtbaarheid. Het gewas wordt gezaaid vanaf half maart tot half april en geoogst in de periode augustus-september met een combine.Voor meer informatie: teeltbegeleider Fonny Tuijtelaars, 06 57282299, fonny@dqg.nl, www.dqg.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.