Productie Better Cotton Initiative: +79%

Het Better Cotton Initiative (BCI) heeft uitstekende groeicijfers mogen noteren. Dit blijkt uit het 'Final Havest Report 2014'. In 2014 werkten 1,2 miljoen boeren samen met het Better Cotton Initiative. Dit betekent een zeer grote stijging van in totaal 79 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze boeren produceerden in totaal 2 miljoen ton 'Better Cotton', dit is 118% meer dan in het voorgaande jaar. In 2014 was 7,6% van de wereldwijde productie in samenwerking met BCI geproduceerd. De organisatie verwacht dat dat dit percentage in 2015 zal groeien tot 11 procent.

Ook de onderliggende resultaten zijn goed: zo leidt de werkwijze van BCI tot hogere opbrengsten, een geringer gebruik van synthetische pesticiden en kunstmest, wat resulteert in veel hogere inkomsten voor de boeren. BCI-boeren in Pakisten bereikten bijvoorbeeld gemiddeld 9% hogere opbrengsten, bij het gebruik van 15% minder pesticiden en 18% minder water. Hiermee zijn hun inkomsten maar liefst met 46% gestegen.

BCI is inmiddels vertegenwoordig in 21 landen, en er is een lange wachtlijst van andere geïnteresseerde landen. De organisatie is er dan ook van overtuigd dat de trend zich zal voortzetten.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.