Teeltbedrijf op voorheen onherbergzame toendra

Klimaatverandering gunstig voor bio-teelt Alaska

Met het bevechten van bosbranden en het omleiden van de Iditarod, heeft Alaska een zware tijd achter de rug inzake de klimaatveranderingen. Maar er is een pluspunt: lokaal voedsel. In Bethel, een stadje in het zuidwesten, maakt boer Tim Meyers gebruik van de hoger wordende temperaturen door voedsel te verbouwen op de voorheen onherbergzame toendra. Op de biologische boerderij van ruim 6 hectare, die al meer dan 10 jaar in bedrijf is, verbouwt Meyers gewassen als aardbeien in kassen. Maar hij zegt dat nu de temperaturen hoger worden vanwege de klimaatverandering, het makkelijker is om in de buitenlucht dingen als aardappelen, kool en boerenkool te verbouwen.


Bron: Meyers Farm

"Jaren geleden bleef het tot in mei vriezen", zegt hij, "deze winter hebben we dat helemaal niet gehad." Meyers heeft een lichtpuntje gevonden in de koele omstandigheden. Klimaatverandering heeft Alaska een berg schade toegebracht. In september sprak President Obama over bosbranden, verzuurd grondwater, veranderende migratiepatronen en verlaagde zeeniveaus die een impact hebben op de economie en de inwoners van Alaska.

NPR merkt op dat de gemiddelde temperatuur in Bethel in 2014 bijna 1,5 graden Celsius was, ruim 3 graden hoger dan de gemiddelde jaarlijkse temperatuur. Mensen in het gebied zijn van oudsher afhankelijk van de jacht en het zoeken naar voedsel, maar vandaag de dag wordt het meeste voedsel voor Bethel ingevlogen, volgens NPR.

Daarom hoopt Meyers, die dit jaar ongeveer 45.000 kilogram produceerde, volgend jaar het dubbele daarvan aan lokaal, goedkoper en verser voedsel te kunnen bieden aan de inwoners van Bethel.

Bron: Grist

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.