Gemeente Urk geeft startbijdrage voor biologisch keurmerk wilde vis

De Stichting Algemeen Belang BioGroup krijgt van de gemeente Urk een startbijdrage voor het realiseren van een keurmerk voor duurzaam gevangen en biologisch verantwoorde wilde vis.

Hoewel er verschillende keurmerken bestaan, waarvan MSC wellicht de bekendste is, kan wilde vis op dit moment nog geen biologisch keurmerk krijgen en ligt het daarom ook niet in de winkelschappen bij de biologisch verantwoorde producten.

De stichting heeft de gemeente Urk gevraagd om een bijdrage voor een onderzoek naar de mogelijkheden voor de biologische certificering van vis, schaal- en schelpdieren uit de Noordzee, de Waddenzee en de Zeeuwse wateren. Het doel van het project is om uiteindelijk een onafhankelijk keurmerk te realiseren dat staat voor duurzaamheid, kwaliteit en biologisch verantwoord gevangen vis.


Foto: Luuk Schudde.

De gemeente Urk staat positief tegenover een steeds duurzamer opererende visserijsector. "De laatste jaren is er al sprake geweest van een enorme inhaalslag", aldus wethouder Geert Post. Hij somt op: "De boomkorvisserij, met de nodige bodemberoering, bestaat al nauwelijks meer. Er is sprake van nieuwe vismethoden, er wordt geprobeerd zoveel mogelijk te voorkomen dat bijvangst plaats vindt. De vermindering van gasoliegebruik heeft veel aandacht, er wordt ge├źxperimenteerd met het gebruik van andersoortige en lichtere netten en uiteraard het nieuwe MDV-schip." Post is trots op die ontwikkelingen en de kracht van de visserijsector om innovatief bezig te zijn. "Daarin past het ook om de ontwikkeling van een biologisch keurmerk te ondersteunen."

Voor meer informatie: www.urk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.