"Nitriethoudend zout nodig om houdbaarheid en kleur goed te houden"
Biologische slagers vrezen gevolgen waarschuwing over bewerkt vlees
Slagers Michel van der Ham en Theo Pronk van biologische slagerij De Groene Weg in Rotterdam reageren op Gezondheid&Co als volgt. Zij zijn niet gerust op 'de nuchtere Nederlander' die wel in zal zien dat het zo'n vaart niet loopt: "Bij voedselschandalen als varkenspest en die met paardenvlees kregen we extra klandizie van mensen die veiligheid bij de biologische slager zochten. Nu weet ik het niet. Dit is anders. De WHO zegt dit niet zomaar. Als klanten vragen of wij nitriethoudend zout – want daar draait het om – gebruiken, kan ik dat niet ontkennen", zegt Theo. "Er is geen alternatief om de houdbaarheid en kleur goed te houden. We proberen zo weinig mogelijk te gebruiken", vult Michel aan. Ze maken zelf hun worsten en hammen. Roken en pekelen horen in de slagerij.
Klik hier voor meer informatie op de website van de World Health Organization.
Bron: Gezondheid&Co
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij
- 2023-01-13 De Groene Weg formaliseert keten van Nederlands biologisch lamsvlees
- 2023-01-12 Steun de Voedselbank door te kiezen voor biologisch vlees
- 2023-01-12 Het water staat de biologische veehouders in België aan de lippen
- 2023-01-04 "Biologisch boeren is transparant en maatschappelijk gewenst"
- 2022-12-23 Een kijkje in de (voer)keuken van BioBrüder Heimann
- 2022-12-22 Belgische veehouders vragen om crisissteun
- 2022-12-22 "Wij waren altijd al van het extensieve boeren"