"Nitriethoudend zout nodig om houdbaarheid en kleur goed te houden"
Biologische slagers vrezen gevolgen waarschuwing over bewerkt vlees
Slagers Michel van der Ham en Theo Pronk van biologische slagerij De Groene Weg in Rotterdam reageren op Gezondheid&Co als volgt. Zij zijn niet gerust op 'de nuchtere Nederlander' die wel in zal zien dat het zo'n vaart niet loopt: "Bij voedselschandalen als varkenspest en die met paardenvlees kregen we extra klandizie van mensen die veiligheid bij de biologische slager zochten. Nu weet ik het niet. Dit is anders. De WHO zegt dit niet zomaar. Als klanten vragen of wij nitriethoudend zout – want daar draait het om – gebruiken, kan ik dat niet ontkennen", zegt Theo. "Er is geen alternatief om de houdbaarheid en kleur goed te houden. We proberen zo weinig mogelijk te gebruiken", vult Michel aan. Ze maken zelf hun worsten en hammen. Roken en pekelen horen in de slagerij.
Klik hier voor meer informatie op de website van de World Health Organization.
Bron: Gezondheid&Co