Vaarwel chemicaliën en GMO
Grootste specerijenonderneming ter wereld stapt in bio-kruiden
Specerijen zijn niet anders dan andere planten in die zin dat ze aangetast kunnen raken door insecten, schimmel, gisten en ziekteverwekkers. Om dit te bestrijden worden de specerijen in de Verenigde Staten gesteriliseerd met chemicaliƫn. De meeste gebruikte is ethyleenoxide, een gas dat deels achterblijft op de specerijen en schadelijk kan zijn voor de volksgezondheid.
McCormick specerijen, goed voor een omzet van ruim 4 miljard dollar, heeft besloten dat zij bij de 'schone voedsel beweging' willen aansluiten, wat inhoudt dat 's werelds grootse specerijenonderneming bijna helemaal biologisch wordt in 2016. Ook willen zij dan geen genetisch gemodificeerde organismen meer gebruiken. McGromick is nog steeds de grootste specerijenonderneming ter wereld, maar ze hebben gemerkt dat biologische bedrijven hun marktaandeel overnemen. Veel van de kruiden van het bedrijf bevatten al geen genetisch gemodificeerde organismen meer.
McCormick wil haar klanten ook laten weten dat zij geen bestraling of schadelijke chemicaliƫn meer gebruiken op hun specerijen, maar in plaats daarvan met stoom werken. Deze aankondiging kwam juist voor het buitenkookseizoen. Het bedrijf hoopt dat haar producten met het terugkerende vertrouwen van de consument weer te vinden zullen zijn in de keukens over de hele wereld.
Bron: www.therawfoodworld.com