Lekker jam begint natuurlijk met de selectie van het beste biologische fruit. Hoe dit daarna wordt verwerkt, is echter van grote invloed op smaak, geur en kleur. Pur Natur heeft in samenwerking met de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken een nieuw productieproces ontwikkeld dat al deze elementen ten goede komt. Onder het motto: 'We halen er niets uit en we voegen er niets aan toe', wordt de jam middels een lage kooktemperatuur vacuüm bereid. Het aroma wordt hierbij opgevangen in een aromacondensator, zodat er niets van de smaak en geur verloren gaat. Dankzij de lage kooktemperatuur behoudt het fruit z'n mooie kleur.
Twee gouden sterren
Het International Taste & Quality Institute (iTQi) bekroonde Pur Natur dit jaar tijdens de Superior Taste Awards met maar liefst drie awards met twee gouden sterren. De awards zijn gebaseerd op blindtesten door gerenommeerde chefs. Criteria waren uiterlijk, geur, structuur, smaak en mondgevoel. Met de twee gouden sterren werd de Pur Natur aardbeienconfituur benoemd tot 'opmerkelijk' product.Over Pur Natur
NV Pur Natur is een familiebedrijf gesitueerd aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Het bedrijf richt zich op het maken van hoogwaardige kwaliteitsproducten en brengt deze onder de merknamen Pur Natur en Mik op de markt. De Pur Natur yoghurt en verse kazen staan bekend om hun intense smaakbeleving en worden gemaakt op basis van zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten.Voor meer informatie: www.confiturelardennaise.com en www.itqi.com