"Ralph Coenen: "Ruim assortiment potkruiden en vers gesneden kruiden"

Kruidenteler Vitacress Real vestigt zich op Fresh Park Venlo

Tholen - Het Britse Vitacress startte al in 1951 met de teelt van waterkers en ging als eerste teeltbedrijf ook buiten het reguliere Britse seizoen waterkers telen in Portugal. Het assortiment breidde in de loop der jaren uit met de teelt van babyleafs en kruiden. Zo wordt sinds dit jaar het hele kruidenschap van Tesco ingevuld door Vitacress. In 2012 deed Vitacress haar intrede op de Nederlandse markt met Vitacress Real, dat zich richt op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. Sinds vorige maand is Vitacress Real gevestigd op een nieuwe locatie op Fresh Park Venlo van 1.200 m².Eigentijdse uitstraling

Directeur Ralph Coenen is in zijn nopjes met het nieuwe pand. "We hebben het hele pand opgeknapt en een eigentijdse uitstraling gegeven om ons ook op deze manier te onderscheiden. Op Fresh Park Venlo zitten we middenin de logistieke hotspot, maar in tegenstelling tot veel van onze buren richten we ons niet op de cash&carry-handel. Onze focus ligt op de grotere volumes kruiden richting groothandel en retail, waarbij we de keten van teelt tot levering aan de eindklant in eigen hand hebben. Vitacress Real teelt verse kruiden in Nederland, Duitsland, Engeland, Spanje, Portugal en Kenia. Waar mogelijk telen we zelf en anders in samenwerking met vaste partners. Hierdoor zorgen we ervoor dat wij het gehele jaar een constante kwaliteit kunnen bieden."Vitacress Real, aangesloten bij telersvereniging Fossa Eugenia, teelt een breed kruidenassortiment, dat varieert van verse gesneden kruiden tot potkruiden. Het bedrijf is daarmee één van de weinige bedrijven die beide segmenten teelt. "Verse gesneden kruiden vormen het grootste aandeel van onze omzet en daarbij zijn bieslook, peterselie, basilicum en munt de belangrijkste producten. Met name de afzet van munt is de laatste jaren explosief gegroeid, onder meer door het gebruik in de thee, cocktails en in water", vertelt Ralph.

Biologisch

"We telen potkruiden zowel conventioneel als biologisch. In principe zijn alle potkruiden die we telen ook biologisch verkrijgbaar. Dit geldt niet voor de gesneden kruiden. Hieraan werken we momenteel, maar het is niet makkelijk om gesneden kruiden biologisch te telen. Het bio-aandeel binnen de potkruiden is momenteel ongeveer 25% binnen ons bedrijf."


Waterkers

Een belangrijke trend is volgens Ralph om de kruiden conceptmatig te introduceren. "Zo hebben we bij Lidl een verse kruidenboter geïntroduceerd. Consumenten willen best zelf koken, maar in weinig tijd. In vijf minuten maken ze zelf een heerlijke verse kruidenboter. Dit voorziet echt in een behoefte!" Ook met waterkers, het product waar Vitacress ooit mee begon, wint in Nederland en Duitsland steeds meer terrein. "In sommige landen, zoals Engeland en Portugal is waterkers al erg bekend. Wij maken nu de stap om het ook in andere landen te introduceren. In die zin is het een nieuwe groente, die bijvoorbeeld toegepast kan worden als pittige smaak in een salade of als ingrediënt voor soep."Voor meer informatie:

Ralph Coenen
Vitacress Real BV
M +31 6 51711504
ralph.coenen@vitacressreal.com
www.vitacressreal.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.