2015: €2,00 per ton bio-graan

€380.000 ledenvoordeel uitbetaald aan ui- en graanleveranciers Agrifirm

Agrifirm betaalt deelnemers aan de afzetpool voor uien en leveranciers van granen en biologische granen extra ledenvoordeel over de door hen geleverde producten. Dit bedrag komt bovenop het ledenvoordeel dat leden ontvangen over de waarde van de door hen afgenomen producten.

Voordeel over 2014

Leveranciers aan de Agrifirm Plant afzetpool voor uien ontvangen per ton geleverde hoeveelheid een bedrag aan ledenvoordeel. Voor de oogst van 2014 is het ledenvoordeel van leveranciers van de uienpool vastgesteld op €0,75 per ton. Over de oogst van 2014 ontvangen graanleveranciers €1,00 ledenvoordeel per ton en leveranciers van biologische granen €1,50. In totaal betaalt Agrifirm €380.000 aan ledenvoordeel. Het bedrag is inmiddels aan de leden leveranciers uitgekeerd, of wordt op korte termijn betaald.

Oogst 2015

Voor de oogst 2015 is het ledenvoordeel vastgesteld op €0,50 per ton geleverde uien. Leveranciers van granen ontvangen over de komende oogst €1,00 per ton en voor biologische granen is het ledenvoordeel over 2015 vastgesteld op €2,00 per ton. Het ledenvoordeel over de oogst 2015 wordt uitgekeerd medio 2016.

Ledenvoordeel

Leden van de Coöperatie Agrifirm UA ontvangen jaarlijks ledenvoordeel. Het streven van Agrifirm is om circa 50% van de nettowinst uit andere activiteiten dan de ledenbedrijven Agrifirm Feed, Agrifirm Plant en deelnemingen aan de leden uit te keren. Dit bedrag wordt bepaald aan de hand van de omzet bij de ledenbedrijven van Agrifirm. Daarnaast geldt er een extra uitkering voor leveranciers van granen en uien. Voor uien geldt dit binnen de afzetpool, leveranciers van granen ontvangen ledenvoordeel voor alle granen en alle afzetroutes.

Voor meer informatie: www.agrifirm.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven