"Goed nieuws voor de gehele sector"

Solarclarity: 70% omzetstijging in eerste helft 2015

Als grootste gespecialiseerde Nederlandse PV groothandel heeft Solarclarity een zeer brede dekking onder zonnepanelen installateurs in Nederland. De omzetontwikkeling van het bedrijf geeft daardoor een representatieve indruk van de situatie op de Nederlandse markt.

De eerste zes maanden van 2015 laten daarbij een omzetstijging van 70% zien ten opzichte van de eerste zes maanden van 2014. "Op basis van onze resultaten durven we een voorspelling te doen voor 2015: Dit jaar zal meer dan 500 MW worden toegevoegd. Dus 2 miljoen nieuwe zonnepalen voor grofweg 125.000 tot 150.000 huishoudens, zou ons dit jaar echt niet meer verbazen", zegt Peter Desmet, CEO van Solarclarity. "Het is goed nieuws voor ons bedrijf, maar het is ook goed nieuws voor de gehele sector. We zien de marges stabiliseren, productkeuzes worden volwassener en is er meer vraag naar kwaliteit."Ondanks het grote aantal SDE+ subsidies voor grote systemen en de vele aankondigingen van grote projecten bestaat de Nederlandse markt echter nog steeds voor meer dan 70% uit kleine systemen op daken van huizen die gebruik maken van saldering. Deze groei komt dus ook duidelijk vanuit de burgers zelf. We verwachten dat dat zeker de komende jaren nog zo zal blijven.

Voor meer informatie: www.solarclarity.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.