Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
"Dit is er echt nog niet"
Trafo bakt chips in kokosolie
Tholen - Kokosolie gebruiken om chips in te bakken. Bij FZ Organic Food durven ze dit aan. Onlangs introduceerde het bedrijf twee nieuwe varianten voor in de 'hart-lijn' van Trafo, namelijk biologische chips die gebakken is in kokosolie en chips waarbij olijfolie voor het bakproces gebruikt is. In beide gevallen gaat om een licht gezouten variant. "Dit is er echt nog niet. Naar mijn weten zijn wij de eersten ter wereld met in kokosolie gebakken biologische chips. We verkopen hier veel kokosolie en op een gegeven moment hebben we gewoon eens getest hoe dit bakt. Dit bleek prima te gaan. Met dit nieuwe product spelen we mooi in op de huidige kokostrend en de chips is ook nog eens hartstikke lekker", vertelt Bjorn Andringa.
Links de kokos-variant, rechts de olijfolie-variant.
De al bestaande 'light varianten' van Trafo, de paprika, naturel en groentechips van de 'hart-lijn' zijn ook vernieuwd. "Hiermee zijn we aan de slag gegaan omdat we ook de vormgeving van deze lijn aan gingen passen. 'Chipstechnisch gezien hebben we de bite van de paprika en naturel chips aangepast, door de ribbels te veranderen." Bjorn geeft aan dat de producten uit de 'hart-lijn' van Trafo net wat bewuster zijn. "Zo bevatten de paprika en naturel ook 33% minder vet."