Van Nature, het eerste duurzame warenhuis van Nederland

Nieuwe tijden, nieuwe uitdagingen. Van Nature, het nieuwe duurzame warenhuis in het centrum van Nijmegen, gaat die uitdaging aan. "Op een oppervlakte van 600 vierkante meter presenteren wij een totaalaanbod aan duurzame producten.
In een ruim opgezette winkel staat het grootste assortiment biologische en fairtrade kleding van Nederland. Daarnaast bieden we duurzame en fairtrade alternatieven voor gangbare producten en oplossingen voor energiebesparing", vertelt Rudie Wijnen, die Van Nature opgericht heeft met Jonny Arnoldi.In hetzelfde pand bevinden zich Crudo, een veganistisch lunchcafé, en Hàz, de duurzame kapper. Drie duurzame ondernemers onder één dak.

Jonny: "Waarom een duurzaam warenhuis? De wereld is in sneltreinvaart aan het veranderen. Dat kan ook niet anders. Het huidige systeem blijkt onhoudbaar. Het simpele denken in meer, meer en daarna nog meer, heeft het verschil tussen arm en rijk groter gemaakt, rampen veroorzaakt zoals die met Rana Plaza en de werkloosheid doen toenemen. Het is tijd voor verandering. Er is genoeg voor iedereen. Het moet alleen beter verdeeld worden. Graag willen wij deel uitmaken van een beweging, die kiest voor sociaal en milieubewust. In onze ogen de enige normale gang van zaken."Rudie vervolgt: "Wij steken onze nek uit. Niet voor de kick, maar omdat wij geloven, dat de tijd rijp is voor meer van deze duurzame warenhuizen. Wij willen de omslag maken en het goede voorbeeld geven. Als het ons in Nijmegen lukt, zullen andere steden snel volgen. Ketens als V&D en Hema zitten niet voor niets in de problemen, de consument geeft aan dat ze klaar zijn voor verandering."

Voor meer informatie: www.vannature-nijmegen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.