Op vrijdagavond 29 mei laat de Natuurwinkel Amersfoort aan de Leusderweg 27 haar klanten en andere geïnteresseerden proeven van al het lekkers dat zij te bieden heeft. Voor het eerst vindt deze jaarlijks terugkerende 'Klantenverwenavond' plaats in de lente, voor een extra zonnige entourage.
Onder het genot van live muziek, hapjes, drankjes, debat en gezelligheid, vertellen diverse streekleveranciers en groothandels over hun bedrijf en producten. Met name de streekproducten staan in het zonnetje; zorg-kaasboerderij de Hondspol uit Driebergen komt met verse boeren-graskaas, zorgboerderij 't Paradijs uit Barneveld geeft een inkijk in haar bedrijfsvoering en brengt de streekgroentenabonnementen onder de aandacht, Jacob Beeker laat Jersey-vlees proeven en vertelt het verhaal van de vergeten stierkalfjes, geitenboerderij Eureka uit Woudenberg is aanwezig met lekkere boerengeitenkaas, Henk Linde met bloemen en kruiden uit de biobloementuin in De Glind en tot slot is Brouwerij De Volle Maat uit Achterveld er met een sprankelend fris blond lentebier.
Naast de 'boeren' uit de streek, heeft de Natuurwinkel ook verschillende producenten en leveranciers uitgenodigd van andere bekende en onbekende producten. Er is een uitgebreide wijnproeverij met Joren Jacobs, vinoloog en tevens mede-eigenaar van de Natuurwinkel, en de wijnen en mensen van Organic Wine Concept. Er zijn diverse kookdemonstraties, waaronder de broodjes fallafel van Elise, de Thaise curry –zowel kip als vegetarisch– van Onoff Spices! en Larisse van der Haar-Buijze met recepten uit het nieuwe kookboek Sterren van de Hemel. Larrise's motto 'samen genieten, ook als je niet alles mag' geeft verrassende kookideeën en dat geldt zeker ook voor de proeverij van GreenAge; directeur Sascha de Lint, medeschrijfster van het kookboek Eerlijk Eten, zal onder andere laten zien hoe je met fairtrade ingrediënten een heerlijk glutenvrij (!) banana bread maakt. Ook op broodafdeling is er veel te beleven. Bakkerij Verbeek en Paul Koekie pakken uit met verse broden en hartig en zoet banket. Als kers op taart is er ijs van Professor Grunschnabel, op basis van kokosmelk en zonder zuivel bereid; beroemd ijs dat je niet wilt missen.
Tot slot is de winkel zelf ook in beweging en gaat met de tijd mee; trends worden (kritisch) gevolgd en krijgen een weloverwogen plek. Zo is er op deze avond een ronde taflegesprtek en demonstratie met mede-eigenaar Theo Jacobs over bologische en biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, waar iedereen bij kan aanschuiven. De avond wordt afgesloten met de lancering van de nieuwe webwinkel; vanaf de volgende ochtend kan de hele regio online boodschappen doen.
De Klantenverwenavond op 29 mei duurt van 19:30 tot 22:00 uur. Kaarten zijn van tevoren verkrijgbaar aan de kassa en kosten 5 euro per persoon. Eventueel is een kaartje ook nog aan de deur te krijgen op de avond zelf.
Voor meer informatie: nawiamersfoort@gmail.com of 033 4622432.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-28 Bee Eco opent in Beverwijk
- 2022-06-28 Odin winkel aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam geopend
- 2022-06-27 De Speld steekt de draak met biologisch
- 2022-06-27 Geslaagde zomermarkt natuurvoedingswinkel De Wiershoeck
- 2022-06-24 Odin Westerpark verhuist naar Amsterdamse Bilderdijkstraat
- 2022-06-23 Verdere consolidatie van biologische voeding in Wallonië in 2021
- 2022-06-23 Flitsbezorger Zapp staat voor vertrek uit Nederland
- 2022-06-23 Aldi blijft vertraging oplopen met kassaloze super in Utrecht
- 2022-06-23 Certificeringssystematiek voor verkoop onverpakte bio-producten voor supermarktketens vereenvoudigd
- 2022-06-22 "Gorillas en Flink winnen flitsstrijd"
- 2022-06-22 Online marktaandeel Picnic gelijk met Albert Heijn
- 2022-06-21 Tweede Ekoplaza Foodmarqt geopend
- 2022-06-20 Meer dan 60 procent van de consumenten winkelt het liefst in fysieke winkel
- 2022-06-20 Vlamingen kochten in 2021 vaker bio en gaven er 7% meer aan uit
- 2022-06-16 AH ziet geen heil in biologische winkels
- 2022-06-16 Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- 2022-06-15 Edeka versterkt de samenwerking met Naturland
- 2022-06-14 Albert Heijn, Crisp en Picnic genomineerd voor E-Commerce award
- 2022-06-10 Geïntegreerd klimaatsysteem bindt duurzame koeling aan gasloze verwarming
- 2022-06-09 Spaanse regering bestrijdt voedselverspilling en gaat supermarkten boetes geven