"Telen deze eiwitbron zelf in Duitsland"

Nieuwe Hobbit-producten op basis van lupine

Tholen - De Hobbit produceert nu ook biologische vleesvervangers op basis van lupine. De nieuwe lijn werd onlangs geïntroduceerd en de producten zijn al opgenomen door Kroon Biologische Verswaren. Edith Gomes: "Tot nu toe werkten we met name met de klassieke eiwitbronnen, zoals soja en tarwe. Om wat creatiever om te springen met plaatselijke eiwitbronnen hebben we besloten om een dichtbij een partner te zoeken die zelf lupine kan telen." De lupineteelt wordt opgevolgd door een bevriend bedrijf van De Hobbit in Duitsland. "Hierdoor kunnen we de teelt van A tot Z volgen. Dat is ideaal. We zijn ongeveer 1,5 jaar bezig geweest met de ontwikkeling van deze nieuwe productlijn."De lupine-lijn bestaat uit drie soorten salades en twee soorten burgers. Zo is er de Lupine Original, de salade op basis van lupine, Lupine Champignon, lupinesalade met champignons en Lupine Pepp, lupinesalade met pepers. Er zijn twee varianten burgers: de original en een burger met pepers.


De original burger.

Edith geeft aan dat De Hobbit ook een manier gevonden heeft om de lupine te fermenteren. "Daardoor kunnen we ook 'lupeh' aanbieden, op basis van zachtgekookte lupinebonen die gefermenteerd worden met een mensvriendelijke schimmel. De lupeh is dus eigenlijk het broertje van onze tempeh." Ze vertelt dat het broodbeleg en de burgers vanwege de lupine een andere bite hebben: "De lupine geeft deze nieuwe producten wat meer stevigheid. De lupeh is lekker zacht van smaak."


De lupeh.

Lupine is een peulvrucht. De zaden zijn rijk aan eiwitten en natuurlijke voedingsvezels. In Duitsland telen ze al volop lupine. Lupine bindt, zoals veel vlinderbloemige planten, stikstof uit te lucht. "De lupine is diepgeworteld en draagt hierdoor bij aan een ontspannen en gezonde bodem. Ook voor de mensen biedt lupine veel voordelen. De voedzame zaden bevatten waardevolle olie, die bestaat uit meer dan 90% onverzadigde vetzuren."


De drie soorten salades: Lupine Original, Lupine Champignons en Lupine Pepp.

Voor meer informatie:

Edith Gomes
Hobbit
Nijverheidslaan 7-9
B-9900 Maldegem
+32 (5)071 7020
Edith.gomes@hobbit.be
www.hobbit.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven