EKO: voor innovatie en verbinding

In 2015 en 2016 gaat EKO zich samen met de biologische sector inzetten voor meer verbinding met de consument. De kern van dit project gaat om het laten deelnemen van consumenten in de biologische sector. We gaan onderzoeken op welke wijze dit succesvol vormgegeven kan worden. In dit onderzoek staan cases centraal.

Het goedgekeurde project met de naam 'Nieuwe businessmodellen voor verbinding met consument en burger in biologische voedselketens' heeft een doorlooptijd van twee jaar. Het betreft een Privaat Publieke Samenwerking (PPS), waarvan Stichting EKO-keurmerk de hoofdaanvrager is. Overige deelnemers zijn onder andere Bionext, Stichting Demeter, Bio+, Triodos Bank en de Youth Food Movement. Het LEI in Wageningen verzorgt de inhoudelijke borging, in samenwerking met de CAH Dronten.

Met het project wil de biologische sector meer inzicht krijgen in de faal- en succesfactoren van business modellen die invulling geven aan verschillende gradaties van betrokkenheid van de consument. Een aantal van de nieuwe businessmodellen zullen ook worden geïmplementeerd.

Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven