Organic Food For You: De 'markthal' van de Rotterdamse Lusthofstraat

Zonder al te veel tromgeroffel ging halverwege december een filiaal van Organic Food For You in de Lusthofstraat open. Na Amsterdam (2x), Bergen, Laren en Den Haag is het de zesde vestiging van deze biologische winkel, zo meldt 'De Buik van Rotterdam'.

Organic Food: 'markthal' van de Lusthofstraat
'Organic, je bourgondische buurjongen' – dat was de leus waarmee die 'buurjongens' Eric Verduin en Job Achthoven in 2004 in Amsterdam aftrapten met hun eerste biologische, maar vooral ook – naar eigen zeggen - gezellige en moderne winkel. De gedachte erachter was dat gezond en echt lekker eten niet zo moeilijk hoeft te zijn en dat het er allemaal ook gewoon leuk uit mag zien. Alles wordt op smaak gekozen, dus wat misschien wel fijn bio is, maar nergens naar smaakt, wordt niet verkocht. En niks geitenwollensokken, hoor.Wat Job en Eric benadrukken is dat het zo belangrijk is om service te geven, goed te adviseren, persoonlijk te zijn en dus je klant te leren kennen. En natuurlijk vooral er lol in hebben dat je een topassortiment voert, met een groot aantal merken dat je vrijwel nergens anders kunt krijgen. Daarbij is het Organics-concept SKAL-gecertificeerd. Wat betekent dat minstens 95 procent van het aanbod biologische spullen moeten zijn.


Op de foto van links naar rechts: Maurice van Duuren (assistent-bedrijfsleider), Charlotte Zum Vörde Sive Vörding (bedrijfsleider), Job Achthoven, Eric Verduin.

En die andere 5 procent dan? Dat betreft producten die wel duurzaam zijn en geweldig smaken, maar niet het certificaat biologisch willen of kunnen krijgen, zoals de worsten van Brandt en Levie of de fantastische gerookte vis van Frank’s Smokehouse. En bijvoorbeeld het brood van Het Vlaamsch Broodhuys.

De heren zijn zichtbaar enthousiast over hun 'marktkraam' met fruit en groenten in houten kistjes, de koelwand met vergeten en minder vergeten groenten. Verder langs de prachtig ingerichte hoek met een heel ruim assortiment brood van Het Vlaamsch Broodhuys ('Elke nacht vers voor ons gebakken en 's ochtends vroeg hier in de winkel'). En in de koeling verpakte maar superverse vis van Den Oever, dagelijks duurzaam gevangen met een gemengde kotter.


Zelfgebottelde wijnen uit Argentinië

O ja, ook even langs het vlees van eko-slager Hans Commandeur, uit eigen slachterij in Spaarnwoude en 21 dagen gerijpt, de paté van Rob Rijks en andere toppers in het assortiment: Frecious groenten-slowjuice, Coyo kokosyoghurt, Rachel's yoghurt, zalige zoute boter, mooie olijfolie, eigen import kazen – naast natuurlijk de Hollandse kazen. Oeei, vergeten we bijna het indrukwekkende assortiment biologische wijnen, waaronder ook eigen gebottelde wijn uit Argentinië. Ja, daar moeten ze wel af en toe naar toe om te kijken of het wel allemaal goed gaat...

Hoe ziet het er bij Organic Food uit? Inderdaad, echt heel mooi, geen poespas, gezellig maar clean. Met een houten tafel met exotische vruchten en allerlei recepten bij de ingang, houten kassameubelen, de eerder genoemde marktkraam in het midden met houten kistjes in plaats van die lelijke plastic dingen, opvallend prettige muziek. En aardig en behulpzaam personeel.

Ook voor de dagelijkse bloemkool

Nog even een vraag: waarom Organic Food in de Lusthofstraat? De heren vertellen dat ze ook in gesprek zijn geweest met de Markthal, maar ondanks die prachtige plek waren ze bang dat mensen daar niet naar toe zouden komen voor hun dagelijkse bloemkool en prei, om het zo maar te zeggen. En het is toch echt die dagelijkse boodschap waar Organic Food het van moet hebben. Daarnaast Kralingen is natuurlijk een geweldig mooi, gemêleerde wijk, met ook nog eens al die nieuwe winkels in de Lusthofstraat. Dat geeft reuring en aanloop. En er was bovendien hier nog geen biologische winkel, terwijl dat aanbod in de stad wel te vinden is.

De dagelijkse leiding van Organic Food is in handen van Charlotte en haar assistent bedrijfsleider Maurice, maar Job en Eric waren er de eerste dagen bij om ook wat proeverijen te organiseren. Het afgelopen weekend ging de barbecue aan en er worden binnenkort wijnproeverijen gehouden. Zo is er altijd wat te doen en te ontdekken valt als je langskomt. En als je geen tijd hebt om langs te komen: vanaf begin 2015 bezorgt Organic je boodschappen ook bij je thuis. Niet je verse producten trouwens!

Bron: De Buik van Rotterdam

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.