Workshops Bio-beurs: spotlight op aardappelen en Rijke Weidekaas

Tholen - Bionext legt momenteel de laatste hand aan het workshopprogramma voor de Bio-beurs. Miriam van Bree, manager projecten bij Bionext, geeft in dit artikel wat meer toelichting over diverse workshops die op het programma staan.

Op de tweede beursdag, donderdag 22 januari, zal het spotlight gericht worden op de aardappel. "Zo zal Marc van Rijsselberghe spreken over zijn op zilte grond geteelde biologische aardappel." Verzilting biedt volgens Marc een wereldkans. Op het Zilte Proefbedrijf zijn planten gevonden die op half zeewater kunnen groeien én lekker zijn. "In de lezing zal Marc ingaan op de kansen die er voor de biologische landbouw zijn", aldus Miriam.

Ook zal er aandacht zijn voor de marktperspectieven voor resistente rassen. "Hiervoor is commitment uit de hele aardappelketen nodig. Daarom hebben we sprekers uit de diverse onderdelen van de keten uitgenodigd." Dit zijn Edith Lammerts van Bueren (veredeling), Lizelore Vos (teelt), Arend Zeelenberg (afzet) en Rudi Gerding (winkel/consument). "Ook is er aandacht voor oude aardappelrassen tijdens de beurs. In de workshop van praktijknetwerk Landschap van Smaken wordt gekeken hoe je een community bouwt rondom een oud aardappelras of product."


Rijke Weide Kaas

Miriam vertelt ook wat meer over de lezing en het debat rond de Rijke Weidekaas: "In het kader van het eenjarig bestaan van het project Red de Rijke Weide zullen de initiatiefnemers vertellen hoe het produceren van melk én het beschermen van weidevogels goed samen kan gaan. Peter van der Schoot van Kroon Biologische Verswaren, Gerrit Gerritsen van de Vogelbescherming en 'Weidevogelboer' Henk Pelleboer van Polderzicht Mastenbroek zullen vertellen hoe ze aan de slag zijn gegaan om de bijzondere Red de Rijke Weide-kaas op de markt te brengen." De Rijke Weidekaas is het eerste zuivelproduct met een geborgde natuurinspanning waarvan rijke weides met hun vogels en planten vanaf 2015 gaan profiteren.

Voor meer informatie: van.bree@bionext.nl, www.bio-beurs.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven