Coöperatieve food community Rio de Bio heeft al meer dan 100 leden

De coöperatieve bio-buurt-winkel Rio de Bio in de Vogelenbuurt in Utrecht vierde vorige week met taart voor de klanten dat er al meer dan 100 leden zijn.

Marjolein Raijmakers (medewerker en bestuurslid van de coöperatie): "Sinds juni dit jaar is Rio de Bio een food community van klanten, medewerkers, producenten/leveranciers en Stichting Lazuur food community. Met elkaar werken we aan onze doelstelling 'Goed voedsel, goed voor iedereen, met zorg voor de Aarde'. Dit doen we door het voor gemeenschappelijke rekening exploiteren van onze coöperatieve winkel. We hebben nu dus al meer dan 100 leden. En nog steeds mogen we iedere week nieuwe leden verwelkomen."Leden van de coöperatie leggen minimaal 100 euro in. In december ontvangen alle leden een waardebon van 7,5% vergoeding over hun inleg om in de winkel te besteden. "Vorige week hadden we onze tweede algemene ledenvergadering in een ruimte van een school hier in de wijk. Tijdens deze bijeenkomst hebben we met een 30-tal leden onder andere gewerkt aan de plannen voor volgend jaar. En uiteraard hebben we ook met elkaar gevierd dat we zo snel al naar meer dan 100 leden zijn gegroeid."


Taart tijdens de algemene ledenvergadering.

Stichting Lazuur food community begeleidt de Utrechtse food community. Luuk Rövekamp: "De food community-aanpak slaat óók in Utrecht aan. Ook hier ervaren we een enorme betrokkenheid van klanten, medewerkers en producenten/leveranciers en een verlangen om de winkel vanuit samenwerking te organiseren. Rio de Bio ontwikkelt zich als winkel van, voor en door de Utrechtse gemeenschap. Als stichting doen we mee door inbreng van het concept en ondersteunen we waar gewenst."

Marjolein: "We hebben sinds de zomer vooral aan de fundamenten van onze food community gewerkt. En daar komt toch wel heel wat bij kijken. Maar we zijn erg blij dat we deze weg met de winkel zijn ingeslagen. We gaan de winkel vanuit deze basis verder uitbouwen en zijn daarvoor onder andere op zoek naar een nieuwe collega winkelier/bedrijfsleider die zich herkent in onze aanpak en die de energie en het ondernemerschap heeft om samen met alle betrokkenen het beste uit onze mooie winkel te halen."

Voor meer informatie: www.riodebio.nl en www.foodcommunity.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven