Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-beurs: 60 workshops en lezingen over 'Biologisch in 2030'

De biologische voedingssector is volop in beweging. Wie zich wil laten informeren over actuele ontwikkelingen, is welkom op de Bio-beurs die op 21 en 22 januari 2015 plaatsvindt in de IJsselhallen in Zwolle. Er zijn 60 workshops en lezingen rond het thema 'Biologisch in 2030', voor boeren en tuinders, producenten en handel, retail en horeca.

Op het hoofdpodium vinden debatten plaats over de relatie tussen landbouw en natuur, het behoud van bodemvruchtbaarheid en de nieuwe Europese wetgeving voor biologisch. Ook wordt ingegaan op de vraag hoe ons voedsel eruit zal zien in 2030. Sprekers die zullen optreden bij de Bio-beurs zijn onder meer: Johan van der Gronden, directeur Wereld Natuur Fonds, Bas Rüter, manager duurzaamheid Rabobank en Edith Lammerts-van Bueren, bijzonder hoogleraar plantenveredeling aan Wageningen UR.

Op woensdag 21 januari worden drie unieke verhalen gepresenteerd over de Eko-code. Dit is de ontwikkelings- en verduurzamingsagenda die is samengesteld met input van biologische boeren en tuinders. NieuwVers geeft een workshop over het verwaarden van kwaliteitsproducten en voor reguliere akkerbouwers en veehouders wordt informatie gegeven over omschakelen naar biologisch.
 
Op donderdag 22 januari geeft Hester Maij, gedeputeerde van de provincie Overijssel, haar visie op de nieuwe Europese biologische regelgeving. Praktijkverhalen zijn er over de aardappel: er wordt gesproken over de zilte aardappel, nieuwe resistente aardappelrassen en over oude aardappelrassen. Voor producenten en handelsbedrijven vindt een workshop plaats van de VBP over het borgen van biologische kwaliteit.
 
Het volledige workshopprogramma verschijnt uiterlijk 23 december op www.bio-beurs.nl. Het aanbod is afgestemd op alle professionals die werk maken van biologisch: horeca en catering, winkeliers, handel en verwerking en boeren en telers. De Bio-beurs is een initiatief van Bionext en Libéma.
Publicatiedatum: