Op 29 november opende de eerste CRU vestiging in Overijse de deuren voor het grote publiek. CRU is het nieuwe concept van Colruyt. Beleving staat hoog in het vaandel bij CRU. Colruyt wil met CRU een hele andere richting uit en producten aanbieden die in de 'gewone' Colruyt-winkels niet verkrijgbaar zijn. Terug naar de passie voor het vak en de authentieke smaken van vroeger.
Wie bij CRU binnenwandelt, waant zich op een gezellige markt waar verse groenten en fruit staan uitgestald in kratten. Met vragen kan men altijd terecht bij chef métier Jules van groenten en fruit. Die legt met plezier uit waarom welke groenten er zijn en waarom anderen niet. "Zijn er geen tomaten? Dat betekent dat het niet het juiste seizoen is en ze niet smaakvol genoeg zijn voor CRU", verklaart Jules.
Momenteel vind je er bijvoorbeeld heerlijke witloof en vers geplukte appelen en peren. "Elke dag doet CRU een ronde in Overijse en Brussel om bij alle partners de verse producten op te halen. Deze zijn allemaal perfect geteeld, met respect voor groeitijden en bij voorkeur biologisch en van Belgische bodem. De kruiden zijn van topkwaliteit want ze zijn niet gezaaid om snel te groeien. Ze krijgen de tijd om langzaam groter te worden en om zo de beste smaak te garanderen", gaat hij verder. Daarnaast worden de producten ook op een andere manier gevaloriseerd en ter plaatse verwerkt in de ateliers. Zo zijn er verse fruit- en groentesappen te koop voor thuis of voor consumptie ter plaatse. Ook vers gesneden frietjes, voorgegaarde aardappelen of gekonfijte ajuinen met laurier liggen vacuüm verpakt in de toonbank.
Klanten die hun neus volgen komen zonder twijfel terecht bij de bakkerij. Hier zijn de bakkers aan het werk: ze kneden en maken ijverig overheerlijke broodjes. "Met natuurlijke desem", vertelt de chef métier van de bakkerij. "We gebruiken geen verbeteraars, noch extra vetstoffen bij de bereiding. De biologische, op steen gemalen bloem, het gefilterde water en grof zeezout maken van CRU broden een echte lekkernij met een stevige structuur, een goede korst, maar vooral een lekkere smaak. Alles op zijn tijd, want de broden mogen 48u rusten alvorens ze de gloeiend hete steenoven in gaan", gaat hij verder. Naast lekker brood biedt CRU ook met fruit belegde taarten, koeken en tarteletten aan. Eén voor één ambachtelijk klaargemaakt.
Klik hier voor de fotoreportage die Gertrude Snoei van AGF.nl donderdag 27 november maakte bij CRU.
Voor meer informatie:
CRU Overijse
Brusselsesteenweg 374
3090 Overijse
www.cru.be
Abonneren
Vacatures
"AGF bij voorkeur biologisch"
Beleving staat hoog in het vaandel bij CRU Overijse
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-28 Carrefour gaat samenwerken met vier bio-grossiers
- 2023-09-27 De Traay steunt biodiversiteitsonderzoeken van de Odin imkerij
- 2023-09-25 De Vlierstee viert 45-jarig bestaan
- 2023-09-22 Alnatura wint award voor beste AGF-afdeling
- 2023-09-21 Mijnbiowinkel.nl gelanceerd: locatiezoeker voor dichtstbijzijnde biologische winkel
- 2023-09-20 Aardappelen van PLUS standaard biologisch
- 2023-09-18 Leveranciersdag Udea zorgt voor verbinding in de keten
- 2023-09-18 Studie naar de markt voor biologische levensmiddelen in Duitsland
- 2023-09-15 Albert Heijn lanceert magazine over biologisch
- 2023-09-14 Bijna een kwart van de Nederlandse consumenten bezoekt andere supermarkt op basis van aanbieding
- 2023-09-14 Solidare Natuurvoeding sluit de deuren
- 2023-09-14 dennree investeert ongeveer 18 miljoen euro in loonsverhogingen
- 2023-09-13 "Levensmiddelen worden niet meer goedkoop..."
- 2023-09-13 Omzet biologisch keurmerk met 8,3 procent gegroeid
- 2023-09-12 Meer dan 32% van de Fransen kan zich geen 3 maaltijden per dag veroorloven
- 2023-09-12 "Mensen fietsen toch om voor een onafhankelijke natuurvoedingswinkel"
- 2023-08-31 Mijnbiowinkel.nl moet meer zichtbaarheid creëren bij een groter publiek
- 2023-08-30 "Moeilijk om nieuwe klanten te overtuigen"
- 2023-08-29 Luca Radau treedt toe tot de raad van bestuur van SuperBioMarkt
- 2023-08-28 "Consument begrijpt biologisch niet"