Op 29 november opende de eerste CRU vestiging in Overijse de deuren voor het grote publiek. CRU is het nieuwe concept van Colruyt. Beleving staat hoog in het vaandel bij CRU. Colruyt wil met CRU een hele andere richting uit en producten aanbieden die in de 'gewone' Colruyt-winkels niet verkrijgbaar zijn. Terug naar de passie voor het vak en de authentieke smaken van vroeger.
Wie bij CRU binnenwandelt, waant zich op een gezellige markt waar verse groenten en fruit staan uitgestald in kratten. Met vragen kan men altijd terecht bij chef métier Jules van groenten en fruit. Die legt met plezier uit waarom welke groenten er zijn en waarom anderen niet. "Zijn er geen tomaten? Dat betekent dat het niet het juiste seizoen is en ze niet smaakvol genoeg zijn voor CRU", verklaart Jules.
Momenteel vind je er bijvoorbeeld heerlijke witloof en vers geplukte appelen en peren. "Elke dag doet CRU een ronde in Overijse en Brussel om bij alle partners de verse producten op te halen. Deze zijn allemaal perfect geteeld, met respect voor groeitijden en bij voorkeur biologisch en van Belgische bodem. De kruiden zijn van topkwaliteit want ze zijn niet gezaaid om snel te groeien. Ze krijgen de tijd om langzaam groter te worden en om zo de beste smaak te garanderen", gaat hij verder. Daarnaast worden de producten ook op een andere manier gevaloriseerd en ter plaatse verwerkt in de ateliers. Zo zijn er verse fruit- en groentesappen te koop voor thuis of voor consumptie ter plaatse. Ook vers gesneden frietjes, voorgegaarde aardappelen of gekonfijte ajuinen met laurier liggen vacuüm verpakt in de toonbank.
Klanten die hun neus volgen komen zonder twijfel terecht bij de bakkerij. Hier zijn de bakkers aan het werk: ze kneden en maken ijverig overheerlijke broodjes. "Met natuurlijke desem", vertelt de chef métier van de bakkerij. "We gebruiken geen verbeteraars, noch extra vetstoffen bij de bereiding. De biologische, op steen gemalen bloem, het gefilterde water en grof zeezout maken van CRU broden een echte lekkernij met een stevige structuur, een goede korst, maar vooral een lekkere smaak. Alles op zijn tijd, want de broden mogen 48u rusten alvorens ze de gloeiend hete steenoven in gaan", gaat hij verder. Naast lekker brood biedt CRU ook met fruit belegde taarten, koeken en tarteletten aan. Eén voor één ambachtelijk klaargemaakt.
Klik hier voor de fotoreportage die Gertrude Snoei van AGF.nl donderdag 27 november maakte bij CRU.
Voor meer informatie:
CRU Overijse
Brusselsesteenweg 374
3090 Overijse
www.cru.be

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Eerste Ekoplaza Foodmarqt opent 21 mei in Amsterdam
- 2022-05-18 Kosten gezinsmaaltijdbox jaarlijks gemiddeld €2.477
- 2022-05-13 Lidl opent haar nieuwste duurzame distributiecentrum in Almere
- 2022-05-12 Frankrijk: Carrefour viert 30 jaar sinds eerste biologische product
- 2022-05-12 Van fast fashion naar slow food bij Ekoplaza Alkmaar
- 2022-05-12 'De mooiste boodschap is bio'
- 2022-05-10 Pilot True Price Winkelformat in de biologische speciaalzaak gestart
- 2022-05-09 Supermarkten prijzen biologisch eten nauwelijks aan in folders
- 2022-05-06 "Ecologie en economie gaan bij ons hand in hand"
- 2022-05-02 Kabinet maakt einde aan misleidende 'van-voor' prijzen in supermarkten
- 2022-05-02 Bio-branche laat zich zien tijdens AH Beter eten Festival
- 2022-04-29 Odin Bezorgdienst breidt uit naar het noorden
- 2022-04-29 AH gaat komende maandag over op herbruikbare verszakjes voor AGF
- 2022-04-26 "Wildgroei aan duurzaamheidskeurmerken in de supermarkt"
- 2022-04-26 BELhaize producten en markten zetten lokale leveranciers Delhaize in de kijker
- 2022-04-25 De Aanzet neemt afscheid van Maarten, Jos en Laura
- 2022-04-21 AH-klanten met premium abonnement kopen fors meer bio-producten
- 2022-04-20 Biologisch keurmerk laat sterke groei zien over 2021
- 2022-04-15 Carrefour past blockchaintechnologie toe op AGF-producten van het bio-huismerk
- 2022-04-14 Zijn biologische producten gezonder?