"AGF bij voorkeur biologisch"

Beleving staat hoog in het vaandel bij CRU Overijse

Op 29 november opende de eerste CRU vestiging in Overijse de deuren voor het grote publiek. CRU is het nieuwe concept van Colruyt. Beleving staat hoog in het vaandel bij CRU. Colruyt wil met CRU een hele andere richting uit en producten aanbieden die in de 'gewone' Colruyt-winkels niet verkrijgbaar zijn. Terug naar de passie voor het vak en de authentieke smaken van vroeger.

Wie bij CRU binnenwandelt, waant zich op een gezellige markt waar verse groenten en fruit staan uitgestald in kratten. Met vragen kan men altijd terecht bij chef métier Jules van groenten en fruit. Die legt met plezier uit waarom welke groenten er zijn en waarom anderen niet. "Zijn er geen tomaten? Dat betekent dat het niet het juiste seizoen is en ze niet smaakvol genoeg zijn voor CRU", verklaart Jules.Momenteel vind je er bijvoorbeeld heerlijke witloof en vers geplukte appelen en peren. "Elke dag doet CRU een ronde in Overijse en Brussel om bij alle partners de verse producten op te halen. Deze zijn allemaal perfect geteeld, met respect voor groeitijden en bij voorkeur biologisch en van Belgische bodem. De kruiden zijn van topkwaliteit want ze zijn niet gezaaid om snel te groeien. Ze krijgen de tijd om langzaam groter te worden en om zo de beste smaak te garanderen", gaat hij verder. Daarnaast worden de producten ook op een andere manier gevaloriseerd en ter plaatse verwerkt in de ateliers. Zo zijn er verse fruit- en groentesappen te koop voor thuis of voor consumptie ter plaatse. Ook vers gesneden frietjes, voorgegaarde aardappelen of gekonfijte ajuinen met laurier liggen vacuüm verpakt in de toonbank.

Klanten die hun neus volgen komen zonder twijfel terecht bij de bakkerij. Hier zijn de bakkers aan het werk: ze kneden en maken ijverig overheerlijke broodjes. "Met natuurlijke desem", vertelt de chef métier van de bakkerij. "We gebruiken geen verbeteraars, noch extra vetstoffen bij de bereiding. De biologische, op steen gemalen bloem, het gefilterde water en grof zeezout maken van CRU broden een echte lekkernij met een stevige structuur, een goede korst, maar vooral een lekkere smaak. Alles op zijn tijd, want de broden mogen 48u rusten alvorens ze de gloeiend hete steenoven in gaan", gaat hij verder. Naast lekker brood biedt CRU ook met fruit belegde taarten, koeken en tarteletten aan. Eén voor één ambachtelijk klaargemaakt.

Klik hier
voor de fotoreportage die Gertrude Snoei van AGF.nl donderdag 27 november maakte bij CRU.

Voor meer informatie:

CRU Overijse
Brusselsesteenweg 374
3090 Overijse
www.cru.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven