Nederlandse bezitters van open haarden en houtkachels kunnen nu milieuvriendelijk en duurzaam stoken. Enviro-Log haardblokken - afkomstig uit Amerika - zijn vervaardigd van 100% gerecycled materiaal. Bij verbranding komt 70-80% minder schadelijke (fijn)stoffen vrij dan bij gewoon haardhout. De blokken geven bovendien meer warmte af en gaan langer mee. De import en distributie wordt exclusief verzorgd door het Hilversumse bedrijf V.F. Compagnie.

100% gerecycled

De Enviro-Log haardblokken bestaan voor 100% uit gerecycled materiaal. Ze worden in Amerika vervaardigd uit karton dat wordt gebruikt voor het dagelijks transport van groenten en fruit. In verband met voedselveiligheid is dit karton voorzien van een beschermende waslaag. De aanwezigheid van deze laag maakt dat het karton niet hergebruikt kan worden. Bovendien is het moeilijk afbreekbaar (50-60 jaar) en is het met een dagelijkse aanwas van 1800 ton een groot afvalprobleem. Het Amerikaanse bedrijf Enviro-Log Inc. heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld om het afvalkarton te recyclen tot haardblokken. Daartoe heeft het bedrijf in Noord-Amerika een gesloten netwerk opgezet om het afvalkarton uit de keten in te zamelen en te verwerken.


Schoon en voordelig

De Enviro-Log haardblokken branden substantieel schoner dan houtblokken of paraffine haardblokken. Bij verbranding van een Enviro-Log haardblok komt 70 tot 80% minder fijnstof (Particulate Matter) vrij, 80% minder koolmonoxide en 86% minder koolteer. De blokken branden vrijwel rookvrij en laten geen rooklucht na. Dit maakt Enviro-Log haardblokken ook uitermate geschikt voor mensen met gevoelige luchtwegen. De aanwezige waslaag zorgt bovendien voor een extra lange brandduur en een mooi en rustig vuur. De blokken zijn tot vier keer voordeliger in gebruik dan hout en genereren 50% meer warmte.

Veilig getest voor alle typen haarden

Enviro-Log haardblokken zijn door het onafhankelijke instituut OMNI Environmental Test Services veilig getest voor alle typen open haard en houthaarden. OMNI is dé Amerikaanse autoriteit op het gebied van gefabriceerde haardblokken en brandapparaten (houtkachels, haarden, gashaarden, enzovoorts).

Exclusieve importeur/distributeur

Het Nederlandse bedrijf V.F Compagnie (VFC), gevestigd te Hilversum, brengt binnen Europa de Enviro-Log producten exclusief op de markt. VFC richt zich met Greenlinq puur en alleen op de verkoop van milieuvriendelijke non-food producten. De haardblokken en aanverwante producten worden verkocht onder de naam Greenheat.

Voor meer informatie: www.greenheat.nl