Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wint 'Best Artisan Coffee Roaster Europe 2014' award

Amsterdamse Bocca Coffee Europa's beste specialty koffiebrander

Tijdens het European Coffee Symposium 2014 te Istanbul is Bocca Coffee uitgeroepen tot beste specialty koffiebrander van Europa. De meest prestigieuze Europese prijs in het vak. Meer dan 350 senior 'executives' uit de koffie en 'food-to-go' sectoren van Europa kwamen bij elkaar. De broers Menno & Tewis Simons zijn de trotse winnaars in de categorie 'Best Artisan Coffee Roaster Europe'.

Lang domineerden de Italianen de koffiemarkt voor de fijnproever, die ver af leek te staan van het Hollandse gezellige 'bakje leut'. Toch zijn de gebroeders Simons in 2001, eigengereid als ze zijn, in een garage in de Amsterdamse Jordaan begonnen met Bocca Coffee. Vanuit hun gezamenlijke passie voor de mooie smaken van lekker eten en drinken en een grote neus met sterk ontwikkeld reukorgaan -handig bij het proeven- ontgonnen zij de markt voor superieure kwaliteitskoffie. Die garagesfeer heerst nog steeds bij Bocca Coffee. Inmiddels oogsten ze internationaal succes door het topsegment van de horeca, een selecte groep zakelijke klanten en particulieren te bedienen, met nu als bekroning de prijs van beste specialty koffiebrander van Europa.


De broers met de award.

Onafhankelijk

Bocca is voor veel horecazaken meer dan een brander. Het bedrijf wil een partner zijn in het optimaliseren van smaak. "Als het even kan willen we overal de koffieapparaten zelf instellen – want ook dat bepaalt de eindkwaliteit", zegt Menno Simons. "Maar we proberen ons niet meer te laten verleiden om alles te controleren. We zijn de enige in Nederland die het gehele proces van selecteren, inkopen, proeven, branden en verpakken in eigen beheer hebben. Het zetten en drinken van die prachtkoffie moeten we aan anderen overlaten. Het spanningsveld tussen kwaliteit en groei is een uitdaging die de twee ondernemers stevig bewaken. We zijn klein, maar ook groots omdat we niet afhankelijk van anderen zijn. We doen alles zelf. Dat willen we graag zo houden om een continue hoogwaardig kwaliteitsproduct te garanderen. Bij onze huidige groei gaat kwaliteit altijd boven volume."


De award

Deze Europese coffee-award is de meest prestigieuze prijs in de Europese koffiesector. Het is het zevende jaar dat de prijs wordt uitgereikt. De prijs erkent en promoot de bedrijfs- en individuele kwaliteit (excellence) in de sector.

Specialty Coffee

De term Specialty Coffee werd voor het eerst gebruikt in 1974 door Erna Knutsen. Speciale microklimaten brachten koffiebonen voort met unieke smaakeigenschappen. Deze unieke smaken zijn het gevolg van het terroir waarin de koffieplant is verbouwd. Een fenomeen dat het best bekend is uit de wijnwereld.

Er wordt gesteld dat koffie, om de titel Specialty Coffee te mogen dragen, altijd sterk aromatisch dient te zijn. Elke speler in de productieketen moet optimaal presteren, om de unieke smaakeigenschappen van Specialty Coffee te behouden.

Voor meer informatie: www.bocca.nl en www.europeancoffeesymposium.com
Publicatiedatum: