Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Europese bioverordening in een stroomversnelling, brokken niet uit te sluiten"

De Italiaanse voorzitter van de Europese Raad zet alles op alles op om voor het einde van haar voorzitterschap (eind 2014) met de lidstaten een akkoord te bereiken over een nieuwe wet voor de biologische sector. Bionext benadrukt dat de haast waarmee nu mogelijk compromissen worden gesloten niet anders dan tot brokken kan leiden. De schade komt terecht bij de biologische sector, die opgescheept wordt met slechte Europese regels, een juridisch rammelende wettekst en jarenlange onzekerheid over de gedetailleerde invulling. Dit alles kan de groei van de biologische sector ernstig gaan belemmeren.

Bionext en IFOAM EU, de Europese koepel van de biologische sector, houden de herziening van de wetgeving nauwlettend in de gaten. Vanaf het begin is onderstreept dat het voorstel in deze vorm onacceptabel is. Haastige compromissen maken het niet ineens tot een goed voorstel. De huidige biologische wetgeving, die pas vanaf 2009 in werking is getreden, biedt een goede basis om de ontwikkeling van de biologische sector te stimuleren en tegelijkertijd garantie te waarborgen. Bionext wordt daarin gesteund door de schaduwrapporteur van het Europese Parlement, de heer Andrieu, die op het IFOAM EU Processing Congres een vernietigend oordeel velde over het Commissie voorstel (zie dit verslag van het 3e IFOAM EU Processing Congres). Bionext gaat in samenwerking met IFOAM EU alles op alles zetten om het huidige voorstel van tafel te krijgen.


Publicatiedatum: