Bruno Weiller is specialist in bio-dynamie. Hij is wijnmaker in Corbières, hij is docent en hij adviseert wijndomeinen over bio-dynamie. Zijn kennis is ingeroepen onder andere bij de gereputeerde domeinen Domaine de la Romanée Conti, Zind-Humbrecht en Chateau Pontet-Canet. Hij doceert aan de Ecole du vin et des terroirs in Puligny Montrachet in Bourgogne: L'école.
Sinds 2011 heeft hij zijn eigen domein 'Les Promesses de la Terre'. Dat transformeert hij samen met zijn vrouw in een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf. Dat betekent dat het zo veel mogelijk zelfvoorzienend is. Op 7 hectaren wijngaarden maakt hij zuivere wijn. Domaine Promesses de la Terre
Afgelopen week heeft Bruno Weiller op uitnodiging van Pierre Ache Wijnen een Masterclass biologisch-dynamische wijn gegeven. Dit deed hij bij Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht.
In de Masterclass heeft Bruno de basis van de bio-dynamie uitgelegd. Naast het biologisch werken wil men kort gezegd de levendigheid van bodem en plant versterken door gebruik te maken van de kosmische invloeden. Met name de planeten in ons zonnestelsel hebben invloed op het leven op aarde, volgens grondlegger Rudolf Steiner. Deze heeft een aantal planten benoemd die de functies van de planeten versterken. Daarom werkt men in de wijngaard en in de compost met plantenextracten –de zogenaamde preparaten- en sproeit men thee van planten.
Volgens de wijnmakers die er mee werken is het effect dat de bodem en de plant levenskracht bevatten. Dat levert gezonde druiven op en wijnen die zuiver zijn en levenskracht bezitten. Goed gemaakt biologisch-dynamische wijnen zijn daardoor lang van smaak en doordrinkbaar.
Voor meer info over de wijnen van Domaine Promesses de la Terre en Bruno Weiller: pierreachewijnen@versatel.nl.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Eosta overgenomen door Anders Invest
- "High oleïc pinda's bevatten meer goede vetten dan andere pinda's"
- In huisstof op boerderijen zitten grote aantallen bestrijdingsmiddelen, blijkt uit nieuw onderzoek
- Lidl zet in op biologische huismerken
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-02-07 Kombucha blijkt populair in stad en op platteland
- 2023-01-31 Vertrouwde wijn in nieuw jasje
- 2023-01-30 Zeeuwse bio-limonadesroop nu ook in kleine flesjes
- 2023-01-26 Assortiment biologische en Fairtrade theeën verdubbeld na vernieuwing
- 2023-01-16 Vriendinnen duiken in 'mindfully crafted wines'
- 2023-01-11 Eerste Antwerpse cider van biologische appelen komt uit Zwijndrecht
- 2023-01-04 De populairste tulsi kruidentheeën in één doosje
- 2022-12-20 Nieuw: Lima granendranken met zeewier
- 2022-12-09 Uit de kelder gegroeid
- 2022-12-08 Moj: pure bio-limonade uit een klein Gronings dorpje
- 2022-12-06 EW's 60 beste wijnen van 2022: minder dan de helft biologisch
- 2022-12-05 Nieuw: OERsap Elstar Appel - biodynamisch appelsap uit Flevolandse boomgaard
- 2022-12-05 Kaap koffie van start
- 2022-11-30 Duitse startup specialiseert zich in biologische alcoholvrije wijn
- 2022-11-25 De Budelse Brouwerij introduceert biologisch abdijbier Capucijn Blond
- 2022-11-23 BATU Gold Rush – limited edition 'non-alc bling bubbels'
- 2022-11-23 JetDrinks groeit met 55% en breidt magazijn verder uit
- 2022-11-22 'De schoonste koffie ter wereld' als eerste bij Gimsel
- 2022-11-21 "We hebben echt verrassende wijnen met veel storytelling"
- 2022-11-15 Luipaardgekko reist mee met lading Spaanse bio-wijn