Justnuts Nutty Frutty Tussendoortjes nu bij Jumbo

Ze zijn goed voor je, zonder onnatuurlijke onzin en 100% biologisch lekker. De nieuwe Nutty Frutty tussendoortjes van justnuts zitten vol met noten, zaden en gedroogd fruit. En vanaf volgende week vind je ze ook bij alle Jumbo Supermarkten. Jumbo Supermarkten legt twee varianten van de Nutty Frutty in het tussendoorschap:
  • Cranberries, cashews & pumpkinseeds (40 gram)
  • Hazels, raisins & raw coconut (40 gram)

Tussendoorschap met justnuts completer

Het tussendoorschap in de supermarkten miste nog een echt gezond tussendoortje. Een deel van de consumenten werd niet (meer) voorzien. Justnuts biedt tussendoortjes zonder geraffineerde suikers (zoals witte suiker, rietsuiker, glucose, fructose, et cetera), zonder onnatuurlijke onzin, maar met alleen ingrediënten die iets goeds voor het lichaam doen. Met de toevoeging van justnuts aan het tussendoorschap worden nieuwe en reeds afgehaakte consumenten weer terug naar het schap getrokken.


Goed voor je

Het belangrijkste bij het maken van een lekker, gezond tussendoortje is om alleen de goede ingrediënten te gebruiken. Ingrediënten die je gelijkmatig van energie voorzien. Dus zonder geraffineerde suikers, ongezonde witte bloem of andere onnatuurlijke onzin. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert ongeveer dertig gram noten en zaden per dag. Goed voor je omdat ze veel ijzer, vitamine B en E bevatten. Uit onderzoek van Harvard Univerisity blijkt namelijk dat als je elke dag een handje noten eet, je langer leeft. Daarom zitten er in de Nutty Frutty tussendoortjes een boel noten en zaden. Gemixt met bijvoorbeeld heerlijke sappige gedroogde cranberry's uit Quebec in Canada. De plek waar cranberry's van oorspronkelijk vandaan komen. De indianen gebruikte de cranberry als een medicijn. Een gezonde bes dus. Of met wat rauwe kokosnoot chips vol goede vetten, die je lichaam nodig heeft.


Biologisch en Fairtrade

Justnuts wil graag een verantwoord bedrijf zijn, en daarom besteedt het veel aandacht aan de herkomst van de ingrediënten en hoe de tussendoortjes gemaakt worden. Die moeten natuurlijk goed smaken, maar een verantwoorde productie is voor justnuts een voorwaarde. De Nutty Frutty tussendoortjes zijn heel internationaal, maar ook heel lokaal. Ze worden ingepakt in de thuisstad van justnuts, Den Haag, door de sociale werkplaats. De zakjes die gebruikt worden, worden in Den Haag gedrukt.

Justnuts en Erik

Justnuts is opgericht door Erik van Gangelen en Thijs van den Munckhof. Ons verhaal begint met Erik. In 2011 werkt hij voor groot Nederlandse bedrijf en rond 4 uur heeft hij vaak trek. Zeg maar behoefte aan goede energie om te kunnen gaan, gaan, gaan tot het einde van de dag. Het enige dat hij in het bedrijfsrestaurant, de supermarkt of zijn favoriete koffietentje kan vinden zit volgepropt met suiker of onnatuurlijke onzin. Hij belt zijn goede vriend Thijs. Ze praten er honderduit over, liggen er 's nachts wakker van, maken saaie spreadsheets en marktanalyses. Uiteindelijk besluiten ze om hun eigen gezonde tussendoortjes te gaan maken. Hun familie en vrienden denken dat ze gek geworden zijn, justnuts.

De justnuts Nutty Frutty's zijn onder andere te koop bij Jumbo, Albert Heijn. Albert Heijn to Go, Makro, Marqt en een heleboel onafhankelijke broodjeswinkels, sandwichbars en natuurwinkels.

Voor meer informatie:

justnuts
Erik van Gangelen
erik@justnuts.nl
06 14689443

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven