Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"IFOAM EU: "Commissie en Raad moeten volgen"

Europarlementsleden bevestigen dat milieubelangen een GGO-verbod kunnen rechtvaardigen

De biologische voeding- en landbouwbeweging feliciteert het Europees Parlement met haar beslissing om de nationale verboden op GGO's te versterken en dringt er bij de Raad en Commissie op aan om dit voorbeeld bij de komende onderhandelingen te volgen.

IFOAM EU-directeur Marco Schlüter: "De nationale verboden op GGO's kunnen alleen de uitdagingen aan als de nieuwe richtlijn solide juridische gronden bevat, zoals de ecologische redenen die opgenomen zijn in het standpunt van het Parlement. De lidstaten moeten GGO's kunnen verbieden op grond van de ecologische en economische schade als gevolg van de teelt op hun grondgebied, aangezien juridisch sluitende verboden de enige manier zijn om effectief de biodiversiteit te behouden en om biologische en niet-genetisch gemodificeerd voedsel en landbouw op de lange termijn tegen vervuiling te beschermen."

Eric Gall, Policy Manager bij IFOAM EU: "Nationale overheden moeten niet toestaan dat GGO-teelt de voordelen die biologische landbouw voor het milieu en voor de Europese economie in gevaar brengt. In de komende onderhandelingen moet de Commissie net als het Parlement de rechten van de lidstaten herkennen en lidstaten moeten erkennen dat een duurzame oplossing er alleen kan komen met een verbod dat gebaseerd is op solide wettelijke gronden."

Voor meer informatie: Laura Ullmann, Communications Manager IFOAM EU, + 32 (0) 486 88 52 12 - laura.ullmann@ifoam-eu.org, www.ifoam-eu.org.

Publicatiedatum: