Boek openbaart het ware verhaal over ons eten

Oplossing voor wereldvoedselprobleem: lekker eten begint met eerlijk eten

Het boek Changing the Food Game van Lucas Simons is vanaf 10 november verkrijgbaar in boekenwinkels. In 2050 is de wereldbevolking naar schatting toegenomen tot 10 miljard mensen. Om alle monden te kunnen voeden moeten we onze voedselproductie verdubbelen, en meer produceren in de komende 40 jaar dan in de afgelopen 6.000 jaar tezamen. Op 10 november wordt een boek gelanceerd dat de oplossing voor deze wereldwijde uitdaging aandraagt.

Provocerend en eye-opening openbaart Changing the Food Game het ware verhaal over hoe ons eten op ons bord terecht komt. Het boek vertelt hoe we de spelregels van de markt fundamenteel kunnen veranderen en tot een oplossing kunnen komen. Vanaf 10 november is het boek wereldwijd in boekwinkels verkrijgbaar. In Nederland, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten zijn lezingen georganiseerd die een discussie met de auteur mogelijk maken. Feike Sijbesma (DSM), Jason Clay (WWF), Herman Wijffels (Wereldbank, Rabobank), Isabelle Esser (Unilever) bevinden zich onder de marktleiders die het boek in één ruk uitlazen. Meer informatie is te www.vindenopchangingthefoodgame.com, evenals een gratis download van het eerste hoofdstuk.Lucas Simons heeft jarenlange ervaring in het stimuleren van duurzame ontwikkeling in de internationale landbouwsector. Als directeur van het keurmerk UTZ Certified, een toonaangevende wereldwijde certificeringsorganisatie, zette hij de eerste certificeringsprogramma's op voor duurzaam geproduceerde koffie, cacao en thee en overtuigde Douwe Egberts en Pickwick om hieraan te voldoen. Hij is oprichter en directeur van NewForesight, een strategische consultancy die duurzame markttransformaties inzet met de belangrijkste spelers in de markt. In 2011 werd hij benoemd door het World Economic Forum als Young Global Leader vanwege zijn inzet en prestaties op het gebied van duurzame handel, landbouw en internationale ontwikkeling.

Voor meer informatie: www.newforesight.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.