"Belangrijk om soms biologisch te eten"

Ralph de Vries en Pia Dijkstra (D66) lezen voor over duurzaamheid

Op de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober) kreeg openbare basisschool Pantarijn in De Meern bezoek van twee afgevaardigden van D66: Ralph de Vries van Provinciale Staten van Utrecht en Pia Dijkstra van de Tweede Kamer. Zij kwamen in de groepen voorlezen uit het boek van prinses Laurentien 'Mr Finney en het raadsel in de bomen'. Het boek gaat over duurzaamheid, eerlijk delen en zuinig omgaan met je omgeving. Tijdens het voorlezen werd er ademloos geluisterd.

Na het voorlezen was er tijd voor vragen. Er kwamen allerlei vragen op tafel. Zo wilde kinderen graag weten wat Ralph en Pia zelf deden om duurzaam te leven. Dat was van alles zoals kort douchen, op de fiets naar de winkel of met de elektrische scooter naar het werk en afval scheiden. Ralph vindt het ook belangrijk dat je soms biologisch eet, omdat er dan minder gif wordt gebruikt. Het water wordt anders heel ernstig vervuild en dan wordt het steeds duurder om het schoon te maken. Wij vinden schoon drinkwater heel normaal, maar of dat het in de toekomst ook nog normaal is, is nog maar de vraag.


Ralph de Vries in één van de klassen. Deze foto plaatste Pantarijn op twitter.

De kinderen wilden ook graag weten wat ze van onze school vonden. Daarop antwoordde Ralph dat hij ziet dat de kinderen bij ons leren wat duurzaamheid is. Ralph vindt het belangrijk dat kinderen dit thuis en overal waar ze komen aan mensen vertellen wat ze op school leren over duurzaamheid. Hij ziet de leerlingen als ambassadeurs van de duurzaamheid. De leerlingen waren duidelijk goed voorbereid op het bezoek en dat maakte het moment van deze ontmoeting extra speciaal. Het was een mooie combinatie van kinderboekenweek, aandacht voor het lezen en aandacht voor duurzaamheid. Leren vragen stellen en luisteren.

Bron: Dichtbij.nl - Utrecht-en-Leidsche-rijn

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven