Bio-streekwinkel opent in Zeist

Op zaterdag 18 oktober aanstaande vindt de feestelijke opening van 'De Bio Basis' plaats. Een knusse bio-winkel, in een zijstraatje van winkelstraat de Voorheuvel in Zeist. De winkel is gespecialiseerd in ambachtelijk gemaakte streekproducten en verse groente van lokale telers. Naast je verse biologische aankopen kan je er ook genieten van een lekker stuk huisgemaakte taart (puur gezoet) en een eerlijke kop koffie.

De drie eigenaren Evrim Kurç, Igor Corbeau en Tom van Gurp wilden al langer een nieuw concept bio-winkel op poten zetten. Na vele goede gesprekken met enthousiaste boeren en leveranciers werden hun plannen steeds concreter en inmiddels staan ze te popelen om hun deuren te openen: "We zagen dat de laatste jaren in de bio-sector een zelfde soort tendens is ontstaan als bij veel gewone supermarkten", vertelt Igor Corbeau. "Schaalvergroting plus bijbehorende managementlagen, massaproductie met onnodige toevoegingen en overbelast personeel op de werkvloer. Na de voedselschandalen van de afgelopen jaren is bij veel consumenten de wens ontstaan om beter te weten waar hun eten vandaan komt. Dat heeft ons op het idee gebracht om De Bio Basis op te richten."In tegenstelling tot andere biologische winkels koopt De Bio Basis al hun Nederlandse producten rechtstreeks in bij de boer of leverancier. Evrim Kurç: "Wij kennen de boeren en leveranciers waar onze producten vandaan komen en zijn bekend met hun werkwijze. Dat levert mooie verhalen op die we bij het product kunnen vertellen, als je in de winkel graag meer wilt weten over bijvoorbeeld je prei of biefstuk. Maar voor de boeren heeft het ook voordelen: doordat ze rechtstreeks leveren, krijgen ze meer geld voor hun producten. Er zijn immers geen tussenpersonen die er nog geld aan hoeven te verdienen."

Producten uit het buitenland koopt de Bio Basis direct in bij de Nederlandse importeur. Tom Van Gurp: "Op die manier houden we de lijnen zo kort mogelijk en blijven we op de hoogte van de ontwikkelingen van de betreffende producent. Producten uit ontwikkelingslanden kopen we bovendien alleen als er sprake is van aantoonbare eerlijke handel, fairtrade dus. We vinden het belangrijk dat iedereen in de lijn van boer tot bord een eerlijke prijs krijgt."

Groente en fruit is dus altijd zo vers als 't maar kan, en gelinkt aan het seizoen, doordat het uit de regio komt. Igor Corbeau: "We vinden het een mooie uitdaging om qua verse producten alleen te verkopen wat de Nederlandse grond ons brengt. Het maakt je creatiever in de keuken, het is gezond en je komt meer in contact met seizoensgroenten en oud-Hollandse recepten. Maar het belangrijkste: je proeft het verschil. Vers, regionaal en biologisch, wat wil je nog meer?"

Ander groot pluspunt van De Bio Basis is het dagelijks verse aanbod van taarten. In het gezellige zitgedeelte van het pandje (of bij mooi weer op het sfeervolle terras) kan de klant ontspannen genieten van een heerlijk bakje fairtrade bio-koffie en taart. Sinds een half jaar bakt Evrim Kurç onder de naam 'De Zoete Revolutie' puur gezoete (zonder geraffineerde suiker) en vaak ook glutenvrije en taarten. Fervente suiker-eters zijn inmiddels ook helemaal om; de taarten zijn zo lekker dat je het verschil niet proeft.

Voor meer informatie: www.debiobasis.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.