Ruim 200 mensen uit de regio bezoeken duurzame markt en film

Duurzaamheid op de agenda gezet in Sondel

Afgelopen zaterdag 4 oktober organiseerden Ecoshop Helder en De Graasboerderij, als afsluiting van De Week van de Smaak, een duurzame markt met filmvertoning van de film 'Dansen met Gehoornde Dames'. Ruim 200 mensen bezochten de markt, en meer dan 120 mensen bekeken de film op locatie van de Graasboerderij in Sondel.In de stal was een ware filmzaal gebouwd van strobalen, waar de film 'Dansen met Gehoornde Dames' het verhaal vertelde achter de Remeker Kaas. De film laat zien hoe een boer en een boerin besluiten hun melkveebedrijf te transformeren: geen antibiotica & inentingen meer, maar werken met voedingsrijk weideland, kruiden en met behoud van de hoorns. Uit de reactie van de bezoekers blijkt dat de film veel heeft losgemaakt en aanzet tot nadenken over de traditionele manier van landbouw en veehouderij. Tevens over wat men zelf zou kunnen doen om bij te dragen aan een duurzamere manier van leven.


De filmvertoning.

Voorafgaand aan de film was er een duurzame markt, die vele bezoekers trok uit de regio. Onder het genot van de heerlijke najaarszon waren er veel duurzame producten te proeven en demonstraties te zien op het gebied van lekker verantwoord eten en duurzaamheid, variërend van biologische stoffen en diervoeding tot eetbare wilde planten en duurzame vis.

De Graasboerderij

De Graasboerderij is gevestigd in Sondel met in totaal 135 mooie en kerngezonde koeien en kalveren en 80 kippen, die in onze vitaminen en mineralen rijke weilanden grazen. Ze produceren alles geheel op biologische wijze, en houden hierbij altijd rekening met de natuur.


Ecoshop Helder

Ecoshop Helder is dé biologisch specialist van Lemmer en omstreken. In de ruime winkel (200m2) aan de Vissersburen 32 biedt de Ecoshop een compleet assortiment van duurzame, biologische, (zo veel mogelijk) regionale, en natuurlijke producten, zoals groenten en fruit, vers brood, vlees en zuivel, droogwaren, wijnen, voedingssupplementen en verzorgingsproducten.

Voor meer informatie:

Ecoshop Helder
Vissersburen 32
8531 EC Lemmer
0514 564619
info@ecoshophelder.nl
www.ecoshophelder.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.