Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Speciaal BioRomeo-schap bij Jumbo Els Boek

Hallo kneusjes!

Tholen - Klanten bij Jumbo Els Boek in Leeuwarden worden vandaag (24 september) verrast door een nieuw schap vol biologische groenten. De groenten zijn rechtstreeks afkomstig van BioRomeo. Krispijn van den Dries heeft de groenten gisterenavond weggebracht. "Els wilde graag meer lokale producten in de winkel, die rechtstreeks afkomstig zijn van de teler", vertelt Krispijn. "De kisten zijn momenteel gevuld met onder meer wilde bietjes, wortelpeterselie en regenboogpeen. Ook de ongewassen aardappelen springen in het oog. Dat zie je niet zo vaak in een winkel."


Hallo kneusjes

De kisten springen er echt uit. Voorop de kisten staat de term 'Hallo kneusjes', hiermee verwijst men naar de slogan 'Hallo Jumbo' en het feit dat er in het schap ook ruimte is voor minder perfecte groenten. Krispijn: "We hopen dat dit bijdraagt aan de vermindering van voedselverspilling." Jumbo-onderneemster Els Boek beaamt dit: "Een groente hoeft er niet perfect uit te zien om lekker te smaken. Zo is in mijn ogen een 'kneuzengroente' ook een goede groente."

De kisten zijn ook voorzien van een Lokaal Bokaal. "Hiermee wijs ik klanten op lokale producten met een verhaal. Daardoor weten ze dat ik deze producten rechtstreeks bij de producent ingekocht heb." En rechts staat onder de kop 'Wat zet BioRomeo vanavond op uw menu' wat meer informatie over de achtergrond van de producten.

Producten met een verhaal

Hoe belangrijk het is om het verhaal achter producten te vertellen werd Els duidelijk tijdens een studiereis naar Amerika. "Daar is dit al erg belangrijk in de winkels. In mijn eigen winkel kies ik nu ook gewoon voor een eerlijk product. En klanten kunnen eventueel zelf naar de teler toe gaan om te horen hoe hij de producten zaait en oogst." Els is met haar team begin september ook bij BioRomeo op bezoek geweest. "Hierdoor zijn we helemaal op de hoogte en kunnen we het verhaal achter de producten ook goed aan de klanten vertellen. En met elkaar hebben we het huidige assortiment opgebouwd." Dit assortiment zal uiteraard regelmatig gaan veranderen. Zo is het seizoen van de suikermaïs bijvoorbeeld al bijna afgelopen.
 
In het kader van de Bio10Daagse (18 tot en met 27 september) is er bij Jumbo Els Boek sowieso meer aandacht voor biologisch. Zo worden vandaag ook biologische broden geïntroduceerd van Bakkerij Teije de Boer uit Wergea.

Els Boek kwam via BioRomeo-medewerkster Rinie Pen in aanraking met het bedrijf. Rinie: "Ik heb Els tijdens een diner regenboogpeen en BioRomeo-aardappelen voorgeschoteld. En uiteraard heb ik daarbij uitgelegd wie we zijn en wat we precies doen. De onderneemster zag daardoor in dat een speciaal BioRomeo-schap een mooie manier is om zich te onderscheiden. Ik vind het zelf erg leuk om dergelijke projecten op te zetten."

Voor meer informatie: [email protected], [email protected]