Bionext:

"Biotechnologie-sector gebruikt misleidende naam HollandBIO"

De belangenvereniging van de Nederlandse biotechnologie-industrie gebruikt de misleidende naam HollandBIO om zich te profileren naar overheid, politiek en samenleving. Dat vindt Bionext, die daar de vereniging, een fusie van 125 biotech-industrie en biotech-medicijnfabrikanten, krachtig op heeft aangesproken.

Het woord bio, is net als biologisch, eko, of organic, in relatie tot voedsel en voedselproductie is wettelijk beschermd voor producten die volgens biologische regelgeving worden geproduceerd. De bescherming strekt zich echter niet verder uit dan de landbouwmethode en het resulterende voedsel. Zo kun je probleemloos 'bio-auto's' op de markt brengen of een 'bio'-beddenzaak beginnen.

Wanneer bio in relatie tot voeding wordt gebruikt, wordt het echter al snel misleidend, zelfs als het volgens de wet nog kan. Dat is wat Bionext HollandBIO verwijt. Men houdt congressen over voeding en steekt de loftrompet over bestrijdingsmiddelenproducenten die in niets de waarden delen van de biologische landbouw.

Een mooi voorbeeld etaleert de website van de organisatie. Daar staat een verslag van een werkbezoek bij Monsanto, producent van het volgend jaar voor de particuliere markt verboden middel Roundup en symbool van wereldwijde vernietiging van biodiversiteit, bedreiging van boeren en milieuactivisten. "Op dinsdag 9 september ging het hele team van HollandBIO op bezoek bij Monsanto in Bergschenhoek. Monsanto is een duurzaam landbouwbedrijf, die producten levert die boeren wereldwijd ondersteunen. Annemiek Verkamman: "Ons hele team heeft afgelopen dinsdag een bijzonder mooie ochtend gehad bij Monsanto. Leerzaam vanwege de enorme expertise en..."

HollandBIO vindt haar naam wel terecht want bio staat voor 'leven', vindt men. De belangenvereniging lijkt echter vooral de zwakte van het leven te zien en werkt met de biotechbedrijven aan de perfectionerering ervan. De biologische sector ziet juist de kracht van het leven en probeert op een zo slim mogelijke manier samen te werken met alles wat leeft.

Voor meer informatie: www.bionext.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.